Szakmai út

2024.07.21. 12:16

Csatlakozni lehet a Prágába utazó üzleti delegációhoz!

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Vállalkozásfejlesztési Projektjének keretében szeptember 16-18. között támogatott részvételi lehetőséggel üzleti delegációt indul Csehországba, Prágába.

Tarnavölgyi Gergely

Az exportőr kis- és középvállalkozások részvételét a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatja költségvetési forrásból. 

A kiutazás célja, az általános üzleti kapcsolatok fejlesztése mellett, a két ország vállalkozói közötti együttműködési lehetőségek feltérképezése, valamint a csehországi üzleti környezet bemutatása

 - tájékoztatott Párkányiné dr. Csurka Edina, a vármegyei kereskedelmi és iparkamara főtitkára. 

A delegáció látogatást tesz a FOR ARCH nemzetközi építőipari szakvásáron, de a tervek között szerepel egy üzleti rendezvény megszervezése is. 

Miért érdemes részt venni? 

  • ingyenes részvétel a szakmai és üzleti programokon 
  • tájékozódási lehetőség Csehország üzleti környezetéről, a gazdasági együttműködési lehetőségekről 
  • tárgyalás potenciális üzleti partnerekkel
  • vásárlátogatás a FOR ARCH nemzetközi építőipari szakvásáron
  • támogatott részvétel a megjelölt szektorokban tevékenykedő exportőr kis- és középvállalkozások számára 

A FOR ARCH Csehország legnagyobb, évente megrendezésre kerülő építőipari szakvására, amely évről évre több száz kiállítót és több tízezer látogatót vonz. Fennállásának 34 éve alatt az építőipari szakemberek jól bevált találkozási pontja lett. A résztvevők az építőipar számos területével találkozhatnak, legyen szó az építkezések finanszírozásáról és megvalósításáról, kézműves megoldásokról és építőipari technológiákról, építőanyagokról, építőipari gépekről, építőszerkezetekről vagy akár építőipari berendezésekről. A szakvásáron vezető gyártók és beszállítók is részt vesznek. A FOR ARCH Prágában, a közép-európai üzleti élet fontos központjában elhelyezkedő fekvésének köszönhetően egyedülálló lehetőséget kínál a hazai és külföldi kiállítók számára, hogy szolgáltatásaikat és termékeiket egy nemzetközi verseny keretében mutassák be. 

Kiemelt építőipari szektorok: 

  1. Építőelemek és anyagok 
  2. Elektrotechnika és biztonság 
  3. Fűtés 
  4. Faépületek 
  5. Medencék, szaunák és SPA 

A delegációba a Csehország iránt érdeklődő, az építőiparban tevékenykedő, exportorientált cégprofilú kis- és középvállalkozások jelentkezését várják. A jelentkezési határidő július 23-a. A jelentkezők részvételéről a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara dönt. Az MKIK írásban értesíti a döntésről a jelentkezőket. A támogatott részvétel feltételeiről és a jelentkezés módjáról további részletek találhatóak a vármegyei kamara honlapján (szabkam.hu), illetve a +36-30-9655- 615 telefonszámon is lehet érdeklődni. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában