Szabolcs-Szatmár-Bereg

2024.04.18. 10:39

Nagydíj a baktériumkészítménynek

A növény 20 százalékkal nagyobb mennyiségű foszfort lehet képes felvenni a talajokból.

Tarnavölgyi Gergely

Vajda Péter ügyvezető (balra) és Lengyel Tamás marketingvezető közösen vették át a díjat Hódmezővásárhelyen

Forrás: Fotó: Phylazonit

A nyíregyházi Agrova Kft. a talaj foszforkészletének feltárására használt speciális mikrobiológiai talajoltó készítmények fejlesztéséért kapta a Magyar Növényter­mesztésért Termék Nagydíjat, amit kedden ünnepélyes keretek közt adtak át Hódmezővásárhelyen – olvasható az Agroinform.hu mezőgazdasági szakportálon. 
Az elismerésről Vajda Péterrel, az Agrova Kft.-vel azonos tulajdonosi körbe tartozó Phylazonit Kft. ügyvezető igazgatójával beszélgettünk. Lapunknak kiemelte, büszkék az elismerésre, hisz a nagydíj egy közel ötéves fejlesztési projekt gyümölcse. A szakmai részletekkel kapcsolatban az ügyvezető elárulta: a gazdaságos és hatékony növénytermesztés alapja a talajokból felvehető foszfor mennyisége. A talajban ugyan megtalálható ez a növények számára nagyon fontos tápanyag, de maguktól ennek csak egy nagyon kis részét képesek felvenni. 

Több foszfort 

– Kollégáim a besztereci központi laboratóriumunkban kifejlesztettek egy speciális baktériumkészítményt, mellyel a növény 20 százalékkal nagyobb mennyiségű foszfort képes felvenni a talajokból – emelte ki Vajda Péter, a Phylazonit Kft. ügyvezetője, aki elárulta, a fejlesztésben 10, komoly szaktudással rendelkező kollégája vett részt.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában