Ibrány

2 órája

Ötpróba várta a diákokat a tóparton

Felkészült kis horgászokból összeállt csapatok vettek részt az ibrányi versenyen.

Szon.hu

Ibrány csapata Trencsényi Imre polgármesterrel

 Kilencedik alkalommal rendezte meg a horgászötpróba-versenyt az általános iskolák csapatai számára szeptember 20-án Ibrányban a Palocsa-horgásztónál a Sporthorgász Egyesületek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szövetsége. A megmérettetésen tizenegy háromfős csapat öt versenyszámban mérte össze tudását. 
Az öt versenyszám: az elméleti tudást tesztlap kitöltésével lehetett bizonyítani, fotók segítségével halakat kellett felismerni, célba kellett dobni horgászbottal, el kellett készíteni továbbá egy spiccbotos horgászkészséget, s azt utolsó számként spiccbotos horgászverseny várt a résztvevőkre.

A Matula tanoda csapata
Fotó: Biri Imre

Leányok és alsósok is

– A feladatokat közösen, egymást segítve hajtották végre a csapattagok. A legjobbak minden versenyszámban jól teljesítettek, de minden csapat megmutatta, hogy felkészült kis horgászokból állnak. Elméleti tudásban kiemelkedő volt a Császárszállás Horgászegyesület és a Sóstóhegyi Szabó Lőrinc Tagintézmény csapata. Halfelismerésben nagyon jó volt a Borbányai Petőfi Sándor Tagintézmény és a Tiszanagyfalui Általános Iskola csapata. 
– A spiccbottal dézsába dobás a Nyírteleki Sporthorgász Egyesület és az Apagyi Horgász­egyesület csapatának sikerült a legjobban. A szerelés bonyolult feladatát a Kocsordi Kraszna Horgászegyesület lelkes csapata teljesítette a legrövidebb idő alatt. A halfogásban a Rakamazi Natura Horgászegyesület bizonyította, hogy a Nagy-Morotván tanultak más vizeken is működhetnek – tájékoztatta szerkesztőségünket Biri Imre főszervező. 
– Minden csapatban volt leány és alsó tagozatos horgász is. Több csapatban volt első osztályos, az óvodából éppen kikerült kisiskolás. A borbányai csapatban csak leányok voltak, de így is csak néhány ponttal maradtak le a dobogóról. Kiemelném a csapatokat felkészítő horgászok és tanárok szerepét, akik nélkül nem születhettek volna ezek a szép eredmények. 
– A díjakat Fesztóry Sándor, a megyei szövetség ügyvezető igazgatója, Trencsényi Imre, Ibrány polgármestere és Asztalos István, az Ibrányi Horgászegyesület elnöke adta át. Minden csapat és csapatvezető kapott valamilyen elismerést, ajándékot. Az ötpróbaversenyt a szervező horgászegyesület jóvoltából egy finom babgulyással zártuk. A rendezvényt Ibrány önkormányzata, az Arany Horog horgászbolt, Szabó Nándor és Bene József egyéni vállalkozók támogatták – tette hozzá Biri Imre. 
 

 

A végeredmény

1. helyezett: Apáczai Csere János Általános Iskola 
2. helyezett: Matula Tanoda és Sporthorgász Egyesület 
3. helyezett: Ibrányi Horgászegyesület 
A verseny különdíját a legtöbb halat kifogó Ibrányi Horgászegyesület nyerte el. 
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!