Recept

2024.09.17. 14:26

Nem hittek a szemüknek, milyen huncutságot talált ki a szabolcsi háziasszony!

Ha rengeteg almád van, és már nem tudod, hogyan tedd el télire, ezt a receptet érdemes kipróbálnod! Boros Vali megint remeket alkotott: a karamellás almazselé isteni finom, és gyorsan felhasználható süteményekbe.

Szon.hu

Forrás: illusztráció / shutterstock

Idén bőséges az almatermés, így ha van saját fád, akkor biztosan ad feladatot a sok gyümölcs feldolgozása. Kompótot nem lehet az egészből készíteni, hamar ráunna a család, reszelve, fagyasztva nem az igazi, hiszen süteménybe nehezebb lesz felhasználni a több nedvesség miatt – de szerencsére Boros Vali ötlete minden tanácstalan háziasszonyt kisegíthet! Isteni karamellás almazselét tett el télire, amit almás táskába, pitébe, de akár még palacsintába is tehetsz. Mivel dunsztolva van, a kamrapolcon simán eláll egész télen – vagy akár tovább is –, és ha süteményt sütsz, csak elő kell kapnod. A karamell és az alma nagyon jó párosítás, a mézeskalács-fűszer (amit Vali szintén maga készít, nem boltit használ) és a vanília pedig csak még istenibbé teszi. De lássuk is a receptet!

Forrás: Facebook, Vali hagyományos konyhája

Karamellás almazselé

Hozzávalók:

2 kg alma
0,5 dl víz
10 dkg cukor
2 tk mézeskalács fűszer
1 tk fahéj
vanília aroma
40 dkg cukor (a karamellhez)
2 dl szűrt almalé
2 tk pektin

Elkészítés:

Pucolt meg és vágd apróra az almát, majd tedd fel főni a fél deci vízzel és a 10 dkg cukorral. Add hozzá a fűszereket, és főzd félpuhára az almát.
Karamellizáld a 40 dkg cukrot, öntsd fel a 2 dl szűrt almalével. Ha felhabzott, öntsd a félpuhára főzött almához, majd adj hozzá 2 teáskanál pektint. Főzd 20 percig az egészet, majd tedd tiszta, steril befőttes üvegekbe. Állítsd 10 percre a tetejükre a lezárt befőttesüvegeket, majd száraz dunsztban hűtsd ki őket.

Forrás: ripost.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!