Szabolcs-Szatmár-Bereg

2024.07.19. 19:38

Lions-cserediákok fantasztikus élménye

Ezúttal is nagyon tartalmas, változatos programok részesei lehettek a külföldi cserediákok.

L. Tóth Lajos

Indiából, Franciaországból, Németországból, Lengyelországból is érkeztek cserediákok Szabolcs-Szatmár-Beregbe az Első Nyíregyházi Lions Club koordinálásával a YEC 2024 Magyarországi Lions-cseretábor részeként. Miután a külföldi tinédzserek megismerkedtek a befogadó családokkal, Ilyés Gábor helytörténész bemutatta nekik a megyeszékhely nevezetességeit, Nyírpazonyban pedig Isten hozta! party-n vettek részt a Jeles famíliánál.

– Már van gyakorlatunk a szervezésben, a korábbi években is örömmel láttunk vendégül cserediákokat, és igyekeztünk nekik egy izgalmas, tartalmas, változatos programsorozatot összeállítani – mondta Jeles Emőke, az Első Nyíregyházi Lions Club tagja. 

– A YEC 2024 Magyarországi Lions-cseretábor első része a családfogadási hét. Nyíregyházán négy fiatalt láttunk vendégül. Köszönet Dallosné Horváth Nórának a tiszabecsi kenuzásért, Penyigén Kiss Zoltánné Erdélyi Mariannak a szatmári finomságokért. A Dereszla Pincészetben finom borokat ízlelhettek, a Horgonyzó Kisvendéglőnél színvonalas vendéglátásban volt részünk. Molnár Krisztián jóvoltából beléphettünk a tokaji adótoronyba. Fekete Éva és Ugyan Attila táncházba invitálta a fiatalokat, természetesen voltak a méltán híres Nyíregyházi Állatparkban, a nagy melegben a leveleki tóban is hűsöltek. 
A fogadócsaládok és a fiatalok egy héten át lesték a cserediákok minden kívánságát, Gere Anita, Dicső Loretta, Nagy Nikoletta, Balogh Brúnó, Radóczi Léna, Radócziné Nagy Petra és családja, Jeles Huba és családja, valamint Vinnai Milda is kitett magáért.

– Az idén Nyíregyházáról rekordszámú, huszonegy fiatal (Dallos Csenge, Juhász Anna, Panna Halász, Szepesi Gréta, Papp Laura, Farkas Franciska, Bagaméry-Agapé Szalay, Radóczi Léna, Radóczi Barnus, Sterl Enikő, Lajtos Hanna, Kiss Anna Júlia, Ugyan Dorka, Molnár Bodza, Molnár Kende, Dicső Loretta, Dicső Gréta, Markos Dávid, Kánási Réka, Vinnai Milda, Jeles Huba, Juhász Botond és Albrecht Zsófia) utazik Amerikától kezdve Ázsián át Indiáig és Európa sok országába. Köszönettel tartozok Baranyiné Szilágyi Gabinak és Mussó Juditnak, akik sokat segítettek a szervezésben, és hálás lehetek az Első Nyíregyházi Lions Club támogatásáért. 

A több mint egy évszázados múltú Lions mozgalom a világ legnagyobb egyesületi alapon működő jótékonysági civil szervezetének számít. Manapság már több mint kétszáz országban megközelítőleg másfél millióan vallják magukat tagnak. Alapvetően a látássérültek helyzetének javítására törekednek, ugyanakkor az élet egyéb területein is igyekeznek lehetőségeikhez mérten segítő jobbot nyújtani. A Lions Clubs International az 1917-es megalakulása óta a világ több mint 200 országában van jelen, a mintegy 46 ezer klubban közel 1,35 millió tagot számlálnak. 

Fotók: Első Nyíregyházi Lions Club

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!