Nyíregyháza

2024.05.01. 12:02

Emelőkosárral érkezett a májusi csokor (fotók, videó)

Az erős szél miatt a nyolcadik helyett csak a második emeletig lehetett felemelkednie a hős lovagnak.

M. Magyar László

Fotó: Gazdag Mihály

Lázas izgalomban éltek azok a fiatal legények, akik a május elsejére virradó éjjel májusfa állításával fejezték ki szerelmüket az imádott leányzó iránt.

Hogy állítson azonban májusfát az a férfi, akinek a szíve választottja egy toronyház nyolcadik emeletén lakik? Honnan fogja tudni a kiválasztott személy, hogy neki szól a parkban elhelyezett, feldíszített kis fa?

Ezek a gondolatok foglalkoztatták a Nyíregyházán élő Bíró Gyulát is, miközben munkahelyén az emelőkosaras gépeket javította.

– Szerelés közben villant belém az ötlet, hogy mi lenne, ha május elsején igénybe vennék egy ilyen emelőkosaras darut, s azzal vinném fel a kedvesemnek az erkélyére a „májusfát”, ami ebben az esetben egy virágcsokor lenne, s így fejezném ki szerelmemet – mondta el érdeklődésünkre Bíró Gyula. – Több évtizede szerelem ezeket a gépeket, huszonöt éve egy cégnél dolgozom. Nemcsak javítom, tesztelem és műszaki vizsgára is felkészítem ezeket a berendezéseket, így sokat voltam már velük a magasban. Magától az emelkedéstől, a magasságtól nem félek, nagyobb gondot jelent majd, hogy legyen megfelelő helye a daruskocsinak a toronyház tövében – jegyezte meg az előzetes beszélgetéskor Bíró Gyula.

Ahogy mondani szokták: Ember tervez, Isten végez. Senki sem számított arra, hogy május elsején erős szél lesz Nyíregyházán, illetve Örökösföldön is, így a nyolcadik emeletig nem lehetett felemelkedni az emelőkosárral, csupán a második emeletig, de Antal Erzsébet így is nagy örömmel vette át Bíró Gyulától a májusi csokrot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában