szon.hu PODCAST

2024.01.02. 20:00

Pilóta álmot vált valóra Sára

A repülés ma már nem csak a férfiak hivatása, egyre több hölgy vállalkozik a repülőgépek vezetésére.

Nyéki Zsolt

Fotó: Gazdag Mihaly

Nem a levegőbe beszélt, amikor még gyerekfejjel bejelentette: pilóta lesz. Szegedi Sára a Nyíregyházi Egyetem repülőmérnöki szakos hallgatója, vele beszélgettünk pályaválasztásáról, a megálmodott hivatásának szépségeiről és követelményeiről, a pilóták életéről. 

Elmondta, miben más az egyetemi élet, itt például nem lehet, nem érdemes hiányozni az előadásokról, hiszen minden ismeret szó szerint létkérdéssé válhat, amikor a levegőben kell gyors és főleg jó döntéseket hozni. A repülős egyetemi hallgatók rendszeresen sportolnak, mert a jó fizikum, a megfelelő erőnlét szintén fontos ezen a pályán.  

Sára jó évet zárt és bizakodva tekint a 2024-es esztendő elé. Természetesen szeretne minél többet repülni, és végzés után többféle folytatást is el tud képzelni. Szívesen maradna az egyetem berkein belül és venne részt oktatóként a képzésben, de egy nagy gép kapitányi széke is az álmok, a lehetőségek között szerepel. A beszélgetésből egyértelműen kiderül: a repülés ma már egyáltalán nem csak a férfiak hivatása, egyre több hölgy vállalkozik a repülőgépek vezetésére. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában