Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.06.06. 12:00

Videó: Tánckihívás ezer ápolóval

Megyénk harminc szociális intézményéből csatlakoztak a Jerusa­lema-challenge-hez.

KM

Már az egész világot bejárta a Jerusalema-tánckihívás: a Master KG és Nomcebo közös slágerére készített, Afrikából indult koreográfia azt hivatott megmutatni, hogy egy világjárvány idején is vidámak maradhatunk a zene és a mozgás segítségével. A kezdeményezéshez most az Élet Forrása Egyesület is csatlakozott.

Köszönet a munkáért

– Legfontosabb küldetéseink közé tartozik a betegségmegelőzés, egészségmegőrzés, képességfejlesztés és ismeretterjesztés, így szívügyünk az egészségügyi és szociális intézmények munkatársainak támogatása is – mondta el lapunknak Hadobásné Kiss Hedvig, a szervezet elnöke.

A megyei intézmények dolgozói leterheltséggel, fáradtsággal és kimerültséggel küzdenek a koronavírus alatt. A közös tánc megszervezésével szeretnénk köszönetet mondani nekik kitartásukért és önfeláldozásukért.

– Sok videó készült már egészségügyi intézmények dolgozóival világszerte, így mi szerettünk volna egy másik, szívünkhöz közeli réteget megszólítani, a szociális intézmények dolgozóit összefogni és velük karöltve megvalósítani ezt a kihívást – tette hozzá.

Március elején megkeresték a megyei szociális intézményeket az ötlettel, melyeknek nagy része nagy örömmel elfogadta a felkérést. Amíg arra vártak, hogy a járványhelyzet enyhülése lehetővé tegye a közös táncot és forgatást, Rácz Anett táncpedagógus oktatóvideóival gyakoroltak.

Online nézhető

A koreográfiát végül harminc megyei szociális intézményből összesen ezer ápoló táncolta el. A felvételeket tíz nap alatt, nyolcvan utazással és forgatással töltött óra alatt készítette el Vágó Gyula, Major Gyula és Garamvölgyi Kornél. Több intézményben ország­gyűlési képviselők, dr. Vinnai Győző és dr. Kovács Sándor, illetve polgármesterek, Berecz János és Simon József, valamint intézményvezetők is csatlakoztak a kezdeményezéshez.

– Az intézményekben lakó idősek is nagyon élvezték az eseményt az ápolók mellett, rengeteg mosollyal, nevetéssel és boldog pillanattal gazdagodtunk a hosszú forgatással telt napjaink során – emelte ki Hadobásné Kiss Hedvig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában