kertépítés

2020.04.21. 14:00

„Édenkertek” épülnek Nyíregyházán

Soha nem voltak még így kihasználva a kertes házak.

Minczér Tibor sétánykővel díszíti a kertet

Fotó: Ungi Lajos

Négy fal közé szorultunk, legfeljebb egy séta jut. Ha friss levegőre vágyunk, marad az erkély, már akinek van. A szerencsésebbek kertes házban élnek, ahol most minden egyes négyzetméter felértékelődik. A tavaszi napsütés mindenkit a szabadba vonz, a sokszor plusz munkát igénylő kertes házak most viszonozzák a befektetett energiát.

De nemcsak a pihenésre jut mostanság idő a kertben, hanem annak szépítésére is. Sokan fognak ültetésbe, kertrendezésbe, füvesítésbe, amikre eddig nem nyílt alkalom.

Így van ezzel a nyíregyházi Minczér Tibor is, aki a napi online pedagógusi tevékenységei után a kertet csinosítgatja.

– Kissé lelassult az élet a járvány miatt, de ha mondhatom így, van pozitív oldala is ennek a helyzetnek: jut idő olyan dolgokra is, amiket eddig csak halogatott az ember a napi rohanás miatt. Nemrég fejeztük be a földhordást és a füvesítést, és került néhány gyümölcsfa is a hátsó kertbe. Valamint egy kút fúrása is tervben van, hogy megkönnyítsük a locsolást – árulta el Tibor, a Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakgimnázium testnevelő tanára.

Kell pár év, mire eljön a szüret ideje | Fotó: Ungi Lajos

– Bevallom szeretem a kerti munkákat, sőt olykor traktorra is szállok, szívesen veszem ki a részem a földművelésből is – folytatta a fiatal pedagógus.

Az előkertbe került néhány buxus is | Fotó: Ungi Lajos

– Nem rég vagyunk túl egy építkezésen, és aki vágta már hasonlóba a fejszéjét, az tudja, mindig lesz mit csinosítgatni egy házon. Szerencsére most több idő jut erre is, épp a kerítés bepucolása zajlik, amihez segítségem is van, egy ifjú segédmunkás személyében – viccelődött Tibor apósával.

Bényei Gábor vejének mutatja a helyes technikát | Fotó: Ungi Lajos

– Akik ilyen szerencsés helyzetben vannak, mint mi, hogy több időt tölthetnek a szabadban, talán kevésbé érzik a vírus miatti elszigetelődést és nem okoz akkora frusztrációt a bezártság. Azonban jó lenne mindezt a családunkkal és barátainkkal is együtt élvezni a nyári kerti sütögetések alkalmával. A legfontosabb persze, hogy addig is vigyázzunk egymásra és mindenki maradjon egészséges – mondta Tibor.

UL

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában