Elismerés

2024.08.19. 12:26

Gubik Petra fiatalkora ellenére számos díjat tudhat magáénak

A magyar színésznő, akit Scarlett O’Haraként ismert meg a nagyközönség

Szon.hu

Forrás: Metropol.hu

Az énekes-színésznő fiatalkora ellenére számos díjat tudhat magáénak. Gubik Petra azonban nem csak a szakmától kap rendre elismeréseket, de a Sztárban Sztár kilencedik évadának döntőjét is megnyerte. Fotókon karrierje legfontosabb állomásai.

Gubik Petra a hazai színházi élet egyik legkiemelkedőbb szereplője. A tehetséges művésznő megszámlálhatatlan előadásban játszott már, és több különböző színháznak is oszlopos tagja. Mára egy ország ismeri a Sztárban sztár nyertesének nevét. Gubik Petra a napokban ünnepelte 35. születésnapját.

Scarlett O’Haraként ismerte meg a nagyközönség

Petra egy felső-szabolcsi kisvárosban, Ajakon nőtt fel. Már általános iskolában is komolyan foglalkozott a színjátszással és az énekléssel, 2009-ben pedig felvették a Békéscsabai Jókai Színház társulatába. Az igazi szakmai áttörést azonban a Budapesti Operettszínház 2013-as ősbemutatója hozta el számára, ahol több tízezer néző előtt debütált az Elfújta a szél című musical főszerepében a szegedi Dóm téren.

Dér Heni utódja is ő volt

A színészet mellett énekesnői karrierjét sem hanyagolta el. Láthattuk 2010-ben a Megasztárban, ezután pedig több tehetségkutató műsorban is feltűnt. 2013-tól pedig egy rövid ideig a Sugarloaf zenekar énekesnője volt, ám színházi elfoglaltságai miatt végül otthagyta a zenekart. Azonban zenei karrierjével továbbra sem hagyott fel, 2022-ben jelent meg első szólóalbuma. 2023-ban megnyerte a a TV2 zenei show-műsorának, a Sztárban Sztárnak a kilencedik évadát – ezzel ő lett a műsor történetében az első női győztes.

Gubik Petra igazán sokoldalú

Talán kevesen tudják a színésznőről, hogy színházi szerepei mellett számos filmbeli karakternek is ő kölcsönzi a hangját. Olyan nagy sikerű filmekben hallhatta már a közönség szinkronhangként, mint A múmia, a Bosszúállók: Végjáték vagy az Encanto. - olvasható a metropol.hu oldalán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában