Paralimpia 2020

2021.08.25. 10:33

Megvan az első magyar paralimpiai érem

Konkoly Zsófia ezüstérmet szerzett 400 méteres gyorsúszásban a tokiói paralimpián.

Hódmezõvásárhely, 2021. július 27. Konkoly Zsófia paraúszó edzés közben a hódmezõvásárhelyi Gyarmati Dezsõ Sportuszodában 2021. július 27-én. A sportoló tagja a tokiói paralimpiára készülõ csapatnak. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Az S9-es kategória idei Európa-bajnoka megnyerte délelőtt az előfutamát és 4:44.74 perccel, a legjobb idővel jutott az esti döntőbe.

A 19 éves pécsi úszó – akinek nem fejlődött ki rendesen a jobb karja – a fináléban is remekül versenyzett, és

végül csak centimétereken múlt, hogy nem sikerült győznie.

Száz és kétszáz méternél a negyedik helyen fordult, 250-nél azonban már a második helyen haladt a rajttól végig vezető ausztrál Lakeisha Patterson mögött.

A táv hátralévő részében óriásit hajrázott, egyre jobban megközelítette a fáradó riválist, de végül nem sikerült utolérnie, mindössze nyolc századmásodperces hátránnyal a második helyen végzett.

Ugyanebben a számban a még csak 15 esztendős Payer Kata 5:23.14 perccel hetedik lett ugyanabban az előfutamban, amelyben csapattársa is úszott, és összesítésben a 14. helyen zárt.

Konkoly Zsófia a magyar küldöttség első érmét nyerte Tokióban.

A szerdai versenynapon még egy magyar volt érdekelt az úszódöntőkben, Adámi Zsanett 100 méter háton, az S2-es kategóriában. A 26 éves versenyző előfutamában egy ellenfelét megelőzve negyedik lett 3:09.16-tal, ezzel biztosította helyét a nyolcas fináléban. A merev ízületekkel született magyar parasportoló a döntőben is egy vetélytársát tudta maga mögé utasítani, ezzel a hetedik helyen végzett. A számot a címvédő, világbajnok és világcsúcstartó szingapúri Jip Pin-hsziu nyerte.

Forrás: MTI

Borítókép: Konkoly Zsófia paraúszó edzés közben a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodában 2021. július 27-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában