Európa-liga

2 órája

A Tottenham győzött a Groupama Arénában

Második mérkőzését is elvesztette a Ferencváros a labdarúgó Európa-liga alapszakaszában: a magyar bajnok csütörtökön hazai pályán 2-1-re kapott ki az angol Premier League-ben szereplő Tottenham Hotspurtól.

MW

Dejan Kulusevski (b) és Cristian Romero (j), a Tottenham, valamint Habib Maiga, a Ferencváros játékosa a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának 2. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Tottenham Hotspur mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2024. október 3-án

Forrás: MTI

Fotó: /Koszticsák Szilárd

A tartalékos kezdővel felálló vendégek a 23. percben Pape Sarr góljával szereztek vezetést, majd a 86. percben a csereként beállt Brennan Johnson lőtt kapufás gólt. A zöld-fehérek Varga Barnabás révén a 90. percben szépítettek, de akárcsak múlt héten az belga RSC Anderlecht otthonában, ezúttal sem tudtak pontot szerezni.

A Ferencváros a harmadik fordulóban október 24-én a francia Nice együttesét fogadja.

Európa-liga, alapszakasz, 2. forduló:

Ferencvárosi TC-Tottenham Hotspur (angol) 1-2 (0-1) 

Groupama Aréna, 20 795 néző, v.: Igor Pajac (horvát)

gólszerzők: Varga B. (90.), illetve Sarr (23.), Johnson (86.)

sárga lap: Civic (22.)

Ferencvárosi TC: 

Dibusz - Gartenmann (Makreckis, 77.), Cissé, Gustavo, Ramírez - Abu Fani (Pesic, 84.), Maiga - Traoré (Kady, 77.), Saldanha (Zachariassen, 60.), Civic (Ben Romdhane, 60.) - Varga B.

Tottenham Hotspur: 

Vicario - Pedro Porro, Romero, Gray, Davies - Sarr (Solanke, 81.), Bissouma, Bergvall (Kulusevski, 65.) - Moore, Lankshear (Maddison, 65.), Werner (Johnson, 65.)

I. félidő: 

23. perc: ártalmatlannak tűnő középre játszott labdát két ferencvárosi védő is elvétett, Gartenmannak pedig fogalma sem volt, merre pattant, így Sarr lecsapott a lehetőségre és öt méterről a kapu jobb oldalába lőtt (0-1).

II. félidő: 

86. perc: Johnson vette át a labdát a 16-oson belül, Kulusevski szépen elvitte az embert, a támadónak így megnyílt a hely, és szépen tekert a jobb alsó sarokba, a labda a kapufáról pattant a hálóba (0-2).

90. perc: Ramírez húzott el a bal oldalon, középre adását Varga becsúszva a keresztléc alá lőtte (1-2).

Összefoglaló:

Gyönyörű, Európát ábrázoló koreográfiával, a „Ferencváros mindenek felett" felirattal, és fülsüketítő hangorkánnal fogadták a hazai szurkolók a csapatokat. Az angolok erősen tartalékos kezdővel vágtak neki az összecsapásnak, több olyan játékos kapott lehetőséget Ange Postecoglutól, akik a Premier League-ben eddig csak epizódszereplők voltak.

Nagy lendülettel, veszélyes akciókkal kezdett a Ferencváros - ha Traoré kicsit bátrabb, akkor akár a kapuig is gyalogolhatott volna Abu Fani hosszú labdája után -, a Tottenham nagyjából tíz perc után tért magához, előbb a fiatal Lankshearnek volt egy óriási ziccere, de öt méterről fölé fejelt, majd Dibusz védte Sarr lövését. A 16. percben egy pillanatra „felrobbant"a stadion, a zöld-fehérek Varga sarkazásával induló és talán a szezon legszebb akcióját végig vezetve a kapuba találtak, de a válogatott csatár fejesgólját hajszálnyi les miatt érvénytelenítette a játékvezető.

Nem sokkal később egy védelmi hibát azonnal kihasználva előnybe került a Tottenham, majd a 33. percben Pedro Porro lapos lövése csattant a kapufán. A folytatásban is a szigetországiak futballoztak veszélyesebben, a Ferencváros csak hosszú labdákkal tudott próbálkozni, de a szünetig nem változott az eredmény.

A szünet után néhány perccel Saldanha lövését védte a vendégek kapusa, majd az angolok pillanatai következtek, de a különbség nem nőtt. A 64. percben egy szögletet kontrázott meg a Tottenham, de Werner ziccerben rossz megoldást választott. A német csatárnak ez volt az utolsó megmozdulása, Postecoglu ekkor egyszerre küldte pályára három legértékesebb játékosát, Kulusevskit, Maddisont és Johnsont. A londoniak játéka ettől magabiztosabb is lett, de nem ültek rá az eredményre, ez pedig lehetőséget adott a Ferencvárosnak néhány ellenakcióra is. A 80. percben Johnson lőtt sistergős kapufát, a túloldalon Kady fejelhetett tisztán.

Ebben az időszakban a Ferencváros játékában benne volt a gól, mégis a csereként pályára lépő Johnson egy szép tekeréssel a 86. percben úgy tűnt, eldönti az összecsapást. A 90. percben Varga remek mozdulattal ugyan szépített, az ötperces ráadásban azonban már nem jött újabb hazai lehetőség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában