Svenk

2 órája

Új filmjének ágyjelenetéről is elárult egy titkot Scherer Péter

A Lepattanó című romantikus sportvígjáték főszereplője, Scherer Péter osztott meg meglepő, érdekes kulisszatitkokat a forgatásról és az utómunkálatokról a Hír TV Svenk című mozimagazinjában, amelynek legújabb epizódját szombaton, 23.30-kor láthatják a tévénézők. Az ismétlés ezúttal is vasárnap reggel 7.30-kor lesz.

MW

A Lepattanó a Svenk e heti adásában

Forrás: NFI

Fotó: gordon_eszter

A Vékes Csaba rendezésében készült romantikus sportvígjáték, a Lepattanó központi konfliktusát a mára már elfeledett, de a ’60-as években rendkívüli népszerűségnek örvendő sport, a gombfoci, vagyis szektorlabda adta. Ne feledjük, a magyar gombfoci hagyományai családok kreativitásából és közösségi játékból erednek, igazi hungarikum! A mozikban jelenleg is látható film nézése közben ébredő édes nosztalgia érzést pedig tetézi, hogy a filmben Scherer Péter főszereplő mellett a Dallas Bobby Ewingja, Patrick Duffy is látható.

A lambériás kocsmákban retrómelegítőben gombfocizók történetének főhősét, Kálmánt életre keltő Scherer elmesélte, hogy nagy megtisztelésként élte meg, amikor régi jó barátja, Vékes Csaba, a Lepattanó rendezője – akivel többször dolgozott már együtt filmen és színházban is – és Roskó Péter producer felkérte, hogy legyen társuk kreatív producerként az alkotás során – írja a Magyar Nemzet

A lap úgy tudja, hogy a népszerű színész aktív részese lehetett a mű alakításának az első ötlettől kezdve, amikor felmerült a szektorlabdás vígjáték ötlete, amikor a ma nagyvásznon látható mozifilmből még csak egy kis papírra felskiccelt ötlet volt meg.

„Súgtam és időnként jegyzeteltem” 

– mesélte boldogan visszaemlékezve Scherer, és elárulta, hogy volt olyan verziója is a filmnek az utómunka során, amelyhez 36 jegyzetet is megírt, nagy részük be is került a filmbe és a végeredmény javára is vált vagy, ahogy az egyik filmkritikus stílusosan fogalmazott nemrég megjelent írásának címében:

Belövi a ziccereket a gombfocis retróvígjáték.

20240917__MI_303
Scherer Péter és Patrick Duffy a Lepattanó című film sajtóvetítésén 
Fotó: Mirkó István / Forrás:  Magyar Nemzet

A Svenk riportjában Scherer Péter azt is felidézte a film egyik sikamlós jelenetével kapcsolatban, mely során filmbéli szeretőjével, Erikával az ágyban éppen rosszalkodni próbálnak, de …nem megy és ebből egy kellemesnek nem mondható közös unatkozás alakul ki, hogy „az a csodálatos a színházban és a színészetben, hogy az unalmat is valahogy izgalmasan kell megcsinálni.” 

A Vácott forgatott filmről felidézte, hogy a szokással és kollégáival ellentétben kivételesen és kezdettől fogva nem kért transzfert, hogy minden nap kivigyék és hazahozzák a hosszú forgatási napokkal járó fáradtságot enyhítve, hanem helyette kért egy bérletet és vonattal járt nap mint nap a váci forgatásra, hiszen nem messze lakik a Nyugati pályaudvartól, amelyet pont egy éve az Európai Filmakadémia (EFA) az Európai Filmkultúra Kincse címmel tüntetett ki és azóta erre emléktábla is emlékeztet a páratlan szépségű vasútállomás csarnokában – tudta meg a Magyar Nemzet

A többi kulisszatitok és minden más újdonság és aktualitás a magyar filmekről és sorozatokról, továbbra is a Svenkben, szombat esténként. 

A Lepattanó című romantikus sportvígjátékot Vékes Csaba rendezte és Gönye Lászlóval közösen írta, producere Roskó Péter, kreatív producere Scherer Péter. A film a Nemzeti Filmintézet támogatásával a Három Homár és Blue Duck Arts gyártásában készült. Operatőre Dévényi Zoltán, gyártásvezetője Krékits Péter, látványtervezője Takács Eszter, jelmeztervezője Pirityi Emese, zeneszerzője Kovács Márton, a rendezőasszisztens Bednárik László. A főbb szerepekben Scherer Péter, Derzsi Dezső, Waskovics Andrea, Katona László, Fekete Zsolt, Rába Roland, Elek Ferenc, Gáspár Sándor, Györgyi Anna, Mucsi Zoltán és Patrick Duffy látható. A film a JUNO11 Distribution forgalmazásában szeptember 26. óta látható a hazai mozik műsorán.

A Hír TV filmes háttérműsorának legújabb adását szombaton 23.30-kor láthatják a televíziónézők, az ismétlés szokás szerint vasárnap reggel 7.30-kor lesz.

A műsor egyik részletét, a Scherer Péter-interjút már most meg lehet nézni. A Svenknek ezt a műsorblokkját itt lehet megtekinteni:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!