Bulvár-celeb

2024.04.18. 05:00

„Kóborék forognak a sírjukban” – nem állnak szóba egymással az Omega még élő tagjai (videó)

Vége egy sok évtizedes barátságnak, Elefánt és Ciki már nincsenek beszélő viszonyban.

MW

Az együttes Kóbor János halála után zárta le 60 éves történetét

Forrás: MW bulvár

Fotó: K.Z.

A két életben maradt Omega-tag, Molnár György „Elefánt” és Debreczeni Ferenc „Ciki” között kibékíthetetlen lett az ellentét. A Tények Plusznak Molnár György árulta el az okokat:

A Ciki egy ámokfutást folytat ezzel a tribute zenekarral, ami miatt a kollégáim, Benkő, Kóbor és Mihály Tamás forognak a sírjukban

– mondta Elefánt.

293A4344
Molnár György Elefánt zenész, gitáros, zeneszerző, az Omega együttes tagja 
Fotó: Szabolcs László / Forrás: MW bulvár

2020 novemberében az Omega együttes két tagja is elhunyt, ezután jelentkeztek az egyre súlyosabb problémák a zenekarban. Egy évvel később, 2021 decemberében Kóbor János is meghalt, 2022-ben pedig az Omega még élő tagjai bejelentették: lezárják az együttes 60 éves történetét – írja cikkében a Ripost. 

A rajongók meg voltak győződve róla, hogy az együttes felbomlása után Molnár György Elefánt és Debreczeni Ferenc Ciki továbbra is életben tartják társaik hagyatékát, de kiderült, hogy már ők sincsenek jóban egymással.

Az első problémám az volt, hogy két évvel ezelőtt feküdtem a kórházban, és egy hatórás műtétet hajtottak rajtam végre. Azalatt a Debreczeni meg zenekart szervezett a hátam mögött. Annak idején, amikor ő megpróbált zenekarvezetősdizni, akkor a Benkő Laci csak annyit mondott neki – és most finoman fogalmazok –, hogy »ülj le a fenekedre és dobolj«

– árulta el Molnár György. 

LANG4304
Debreczeni Ferenc Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész, az Omega dobosa 
Fotó: Somogyi Hírlap / Lang Róbert

Ciki megalapította az Omega Testamentumot, ami nem tetszik Elefántnak.

„Degradálja az Omega múltját, és erről nagyon sok rajongótól kaptam visszajelzést, akik hát nem éppen nyomdafestéket tűrő szavakkal értékelték ezt a cselekvést vagy tevékenységet. Biztos van két-háromszáz ember, akinek mindegy, hogy ki játssza az Omega-számokat, és azok lelkesednek, de azonkívül van még százezer vagy kétszázezer ember. 

Nincs Omega többé. Meghaltak a srácok, elmentek. Eltűnt egy korszak, elmúlt egy korszak. 

Ezt nem szabad devalválni és aprópénzre váltani” – tette hozzá. 

Az egykori zenésztársak már nem is beszélnek egymással. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában