2011.08.07. 10:37
Az igazán finom slambuc titkát kerestük a Debreceni Borkarneválon
Debrecen – A Debreceni Borkarnevál során megrendezett slambucfőző versenyen számos különlegességgel találkozhattunk. A mediterrán slambuctól megkezdve a „mózeskosárban” főtt slambucon át, egészen az igazi tradicionális ízekig mindent megtalálhattunk.
Debrecen – A Debreceni Borkarnevál során megrendezett slambucfőző versenyen számos különlegességgel találkozhattunk. A mediterrán slambuctól megkezdve a „mózeskosárban” főtt slambucon át, egészen az igazi tradicionális ízekig mindent megtalálhattunk.
Ahogy már megszokhattuk augusztus első hosszú hétvégéjén a hagyományoknak megfelelően a magyar boroké a főszerep Debrecenben. A Debreceni Borkarneválon a Békás-tó idilli környezetében a magyar borvidékek jeles képviselői immár 12. alkalommal mutatkoznak be.
Szombaton a kiváló magyar borok végigkóstolása mellett a slambucfőzés titkát kerestük, valamint az örök vita tárgyát képező kérdésre vártuk a választ: harminckétszer vagy harmincháromszor kell megforgatni a készülő magyar étket.
Tekintse meg az olyan különleges slambucrecepteket, mint a mediterrán slambuc vagy a mózeskosárban sült slambuc!
Nézze meg a videót!
Délután főként a családosok, estefelé pedig a debreceni fiatalság apraja-nagyja jelenik meg a bornapokon, ahol a slambucfőző versenyen kívül természetesen számos program várja a kiérkezőket még vasárnap is.
Vasárnap délután öt órától a Dankó Band, hat órától a Borfolk – Bortárs Zenei Műhely, nyolc órától pedig a Fanfara Complexa szórakoztatja a közönséget.
Nézze meg a képeket!
HAON