HAON Sziréna

2011.08.07. 10:37

Az igazán finom slambuc titkát kerestük a Debreceni Borkarneválon

Debrecen – A Debreceni Borkarnevál során megrendezett slambucfőző versenyen számos különlegességgel találkozhattunk. A mediterrán slambuctól megkezdve a „mózeskosárban” főtt slambucon át, egészen az igazi tradicionális ízekig mindent megtalálhattunk.

Debrecen – A Debreceni Borkarnevál során megrendezett slambucfőző versenyen számos különlegességgel találkozhattunk. A mediterrán slambuctól megkezdve a „mózeskosárban” főtt slambucon át, egészen az igazi tradicionális ízekig mindent megtalálhattunk.

Ahogy már megszokhattuk augusztus első hosszú hétvégéjén a hagyományoknak megfelelően a magyar boroké a főszerep Debrecenben. A Debreceni Borkarneválon a Békás-tó idilli környezetében a magyar borvidékek jeles képviselői immár 12. alkalommal mutatkoznak be.

Szombaton a kiváló magyar borok végigkóstolása mellett a slambucfőzés titkát kerestük, valamint az örök vita tárgyát képező kérdésre vártuk a választ: harminckétszer vagy harmincháromszor kell megforgatni a készülő magyar étket.

Tekintse meg az olyan különleges slambucrecepteket, mint a mediterrán slambuc vagy a mózeskosárban sült slambuc!

 

 

Nézze meg a videót!

 

Délután főként a családosok, estefelé pedig a debreceni fiatalság apraja-nagyja jelenik meg a bornapokon, ahol a slambucfőző versenyen kívül természetesen számos program várja a kiérkezőket még vasárnap is.

Vasárnap délután öt órától a Dankó Band, hat órától a Borfolk – Bortárs Zenei Műhely, nyolc órától pedig a Fanfara Complexa szórakoztatja a közönséget.

 

Nézze meg a képeket!

HAON

 

 

Borkarnevál Debrecenben, kunsági, érmelléki “bukéval”

Borkarnevál: A debreceni Békás-tónál lehet igazságot keresni

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!