Izomfájdalmai vannak

2024.06.24. 09:31

Kiderült: Szoboszlai Dominik sérülten játszik az Eb-n

A skótok elleni meccs után tartott sajtótájékoztatón Marco Rossi szövetségi kapitány és Szoboszlai is beszélt arról, hogy gyakorlatilag sérülten játszik az Eb-n.

MW

Szoboszlai Dominik a mérkőzésen megsérült Varga Barnabás mezében ünnepli a csapat győzelmét a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik, utolsó fordulójában játszott Skócia - Magyarország mérkőzés végén a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 23-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Az Eb előtti utolsó felkészülési meccsen Izrael ellen úgy jött le a pályáról Szoboszlai, hogy bekötözték a combját. Utólag azt mondta, nincs gond, csak beállt a lába, de az Európa-bajnokságon már a Svájc és a Németország elleni meccseken is az érződött, mintha nem önmaga lenne a pályán. A megszokottnál kevesebbet futott, kevesebbet vállalkozott, nem játszotta be úgy a pályát széltében és hosszában, ahogy megszokhattuk tőle – írja a Magyar Nemzet.

A németek elleni meccs után edzéseket hagyott ki, s bár a hivatalos kommunikáció szerint nem volt baja, csak regenerálódott, a skótok elleni meccsen még látványosabb volt, hogy nem tud teljes erőbedobással játszani. A mérkőzés után tartott sajtótájékoztatón Marco Rossi szövetségi kapitány elismerte, hogy Szoboszlai gyakorlatilag sérülten játszik az Eb-n.

Marco Rossi: Szoboszlai nélkül nincs magyar válogatott

– Szoboszlai nem teljesen fitt, izomfájdalmai vannak, a németek és a skótok elleni meccsek között edzéseket hagyott ki, kezeléseket kapott – árulta el Rossi. – Játszani akart, és Szoboszlai Dominik nélkül nincs magyar válogatott. Ugyan a meccs végén terveztem, hogy lecserélem, mert úgy tűnt, hogy elfáradt, de mégsem hoztam le, mert minden helyzetben veszélyes lehet a jelenléte a pályán.

Később maga az érintett, Szoboszlai is megszólalt az állapotáról a mérkőzés helyszínén: 

Voltam már jobb állapotban is, fáj még a lábam. Két napot regenerációval töltöttem, remélem, a következő meccsre jól leszek

– fogalmazott.

Európa-bajnokság, A csoport, 3. forduló:
Skócia–Magyarország 0–1 (0–0), Stuttgart, jv.: Tello (argentin). Gólszerző: Csoboth (90+10.)

Svájc–Németország 1–1 (1–0), Frankfurt, jv.: Orsato (olasz). Gólszerző: Ndoye (28.), illetve Füllkrug (90+2.)

A csoport végeredménye: 1. Németország 7 pont, 2. Svájc 5, 3. Magyarország 3, 4. Skócia 1.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában