Nyíregyháza

2024.05.02. 14:00

Szofi végezhette el a mérkőzés kezdődobását

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kézilabda Szövetség is csatlakozott a gyűjtéshez.

Tarnavölgyi Gergely

A Marso TCE-Nyíregyháza csapatainak találkozóján Szofi (sapkában) végezte el a kezdődobást

Fotó: Szarka Lajos

A kézilabdázók is csatlakoztak a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány és a Magyar Népmeséért Alapítvány adománygyűjtéséhez. Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a nyíregyházi Túróczy Zoltán Evangélikus Óvoda és Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola harmadikos diákjánál, Veres Szofinál korábban leukémiát diagnosztizáltak, majd a gyógyulás után kiderült, agydaganatban szenved. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kézilabda Szövetség felkérte tagszervezeteit az adományozásra, hiszen a tengerentúli – houstoni – gyógy­kezelés költsége várhatóan meghaladja majd a 100 millió forintot. 
A gyűjtés folytatódik 
Szofi a napokban, a vármegyei kézilabda-szövetség meghívására a nyíregyházi Zelk Zoltán Általános Iskolában járt, és elvégezte a lány U10-esek számára kiírt verseny első mérkőzésének kezdődobását. A kezdődobás előtt megrendezett sajtótájékoztatón természetesen részt vett Szofi édesanyja, Szalontai Henriett, a vármegyei gyűjtést elindító Magyar Népmeséséért Alapítvány kuratóriumi elnöke, Cservenák László, illetve a kuratórium tagja, dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő is. 
Mindannyian megköszönték az eddigi adományokat, valamint a vármegyei kézilabda-szövetségnek azt, hogy ők is felkarolták a nyíregyházi kislány, Szofi ügyét. Cserve­nák László felhívta a figyelmet: az adománygyűjtés folytatódik tovább. 
Dobozban gyűlt az adomány 
A versenynap első mérkőzésén, melyen a Marso TCE-Nyíregyháza csapatai mérkőztek meg egymással, Veres Szofi végezte el a kezdődobást – a megható pillanatot a szurkolók és a találkozó résztvevői is egy hatalmas tapssal honoráltak. A játéknap során a szurkolóknak lehetőségük nyílt adományt dobni a tornacsarnok bejárati ajtaja előtt kihelyezett adománydobozba. TG 

Várják az adományt 

A nyíregyházi Veres Szofi tengerentúli gyógykezeléséhez az alábbi számlaszámra várják az adományokat: 10200304-41413746-00000000, a megjegyzés vagy a közlemény rovatba mindenképpen írják oda: SZOFI 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában