Kisvárda

2024.04.27. 11:20

Hatalmas szeretet és megbecsülés övezi

Telt házas koncertekkel búcsúzott a „csellista-anya”.

Szon.hu

Agárdi Gáborné munkáját Leleszi Tibor is megköszönte

Forrás: kisvarda.hu

A zenekedvelők nagy örömére ismét színpadra lépett a Kisvárdai Csellózenekar, amely kivételes teljesítményével és egyedi hangzásával vívott ki magának elismerést: április 14-én két telt házas koncerttel örvendeztették meg a közönséget. 

A Filmzenék újratöltve elnevezésű produkcióban  filmzene és rajzfilmzene is felcsendült, elhangzottak részletek többek között a Mission Impossible, a Star Wars, a Titanic, az Aladdin, a Pocahontas és a Hamupipőke című filmekből, volt egy vadnyugati összeállítás, de a Jézus Krisztus szupersztár című rockoperából, és a Karib-tenger kalózaiból is kaptak ízelítőt a vendégek, ráadásként pedig a Trónok harca híres betétdala hangzott el. A koncerten közreműködött a Délibáb Alapfokú Művészeti Iskola, a táncosok koreográfiáját Barkaszi Zsuzsanna alkotta meg. 

Tettvágy és hivatástudat

A zenészek nemcsak a találkozás és a közös muzsikálás miatt gyűltek össze. Hamarosan nyugdíjba vonul az együttes alapítója és vezetője, Agárdi Gáborné Csáki Ildikó Arany Katedra-díjas pedagógus, akinek áldozatos munkáját dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő és Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere is megköszönte. Mint mondták, Agárdi Gáborné az elmúlt 40 év alatt kimagasló tettvággyal és hivatástudattal dolgozott azért, hogy a csellót népszerűsítse,  s hogy hirdesse a művészi érték léleknemesítő nagyságát. Azt mondták, olyan vezéregyéniséggé vált, akit hihetetlen mértékű szeretet és megbecsülés övez. Az est végén a nagy cselló család meglepetés- műsorszámmal búcsúztatta Agárdi Gábornét – olvasható a város honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában