Durva

2024.05.02. 09:53

Telefont rendelt a gyanútlan sértett nevében

Csellel megszerezte a sértett adatait, majd a nevében telefont rendelt – az ügyészség vádat emelt ellene.

Szon.hu

Forrás: Illusztráció: Shutterstock

A büntetett előéletű középkorú férfi, csalás útján akart pénzhez jutni, ezért telefonon felhívta a sértettet. Magát egy telefontársaság ügyintézőjének adta ki, és adategyeztetést színlelve megszerezte a férfi személyes adatait, születési helyét, idejét, anyja nevét, személyi igazolvány számát, sőt még a lakcímét is.

Ezen adatok bírtokában a vádlott ugyanazon telefontársaság ügyfélszolgálatán egy drága mobiltelefon készüléket rendelt havi előfizetéses díjcsomaggal közel fél millió forint értékben.

A tévedésbe ejtett cég azonban a kiszállítás előtt felvette a kapcsolatot a szerződővel, így kiderült, hogy ő valójában semmit nem rendelt, ezért törölte a megrendelést.

Az ügyészség a csalás miatt már korábban elítélt férfival szemben végrehajtandó fogházbüntetés kiszabására tett indítványt vádiratában.

Ez az eset is rávilágít arra, hogy személyes adatainkat semmilyen körülmények között ne adjuk ki, mert könnyen visszaélhetnek vele. - adta hírül szerkesztőségünknek Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában