HAON Sziréna

2012.07.11. 09:59

Új Holló László-díjasok

Gyomaendrőd, Sárrétudvari, Debrecen -  A Holló László-díj kuratóriuma – élen az elnökkel, Ujváry Zoltán professor emeritussal – az elmúlt hetekben három hajdú-bihari művésznek adta át a rangos elismerést.

Gyomaendrőd, Sárrétudvari, Debrecen -  A Holló László-díj kuratóriuma – élen az elnökkel, Ujváry Zoltán professor emeritussal – az elmúlt hetekben három hajdú-bihari művésznek adta át a rangos elismerést. Pallás Ferenc festőművész a gyomaendrődi Holló László Alkotótábor zárókiállításának megnyitóján vehette át a díjat, Kádár Nagy Lajos festőművész a szülőfalujában, Sárrétudvariban rendezett tárlat műsoros megnyitóján kapta meg az elismerést Erdei Sándor és Kármán József kuratóriumi tagoktól. Ugyanők adták át a díjat a hajdú-bihari fotóművészek doyenjének, Vencsellei Istvánnak a debreceni Benedek Elek Könyvtárban rendezett kiállítás megnyitóján július 9-én. Megyénk minden idők legnagyobb festőművésze, a Kossuth-díjas Holló László, Debrecen díszpolgára 125 éve született; Vencsellei István a 80 éves művészről 1967-ben készült fotók közül húszat válogatott a tárlatba, amelyet Bényei József költő, újságíró ajánlott a művészetbarátok figyelmébe. (Az eseményeken közreműködtek: Tóth-Máthé Miklós író, színész valamint Jőrös Andrea és Kelemen Ágota énekesek.) HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!