Szponzorált tartalom

2021.04.08. 10:47

Új autó a civileknek – akár 100% támogatással is

2021-ben a falusi és a városi civil szervezeteknek is van lehetősége új gépjármű beszerzésére pályázni. Két, egyidejűleg futó pályázati kiírás biztosítja, hogy bármelyik civil szervezet megszerezhesse az 5.000.000.- Ft vissza nem térítendő támogatási összeget – attól függetlenül, hogy mekkora lélekszámú településen működik.

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kiírt „Városi Civil Alap” pályázatban az 5000 fő feletti állandó lakosságszámú településen működő, ott székhellyel rendelkező civil szervezetek vehetnek részt, míg a Magyar Falu Program „Falusi Civil Alap” pályázatának benyújtására az 5000 fő alatti lélekszámú települések civil szervezetei jogosultak (a kiírások részletes szövege itt érhető el.)

A pályázatok közös célja, hogy a civil szervezeteinek működését magas komfort-színvonalú, alacsony károsanyag-kibocsátású és takarékos üzemanyag-fogyasztású gépjárművek beszerzésével támogassa a pályázat kiírója. A „Városi Civil Alap” kiírásban rendelkezésre álló keret mindösszesen 4,4 milliárd forint, a „Falusi Civil Alap” keretein belül pedig 5 milliárd forintot fordítanak a civil-szervezetek támogatására. A kész pályázatok benyújtására 2021. május 7-ig van csak lehetőség.

A támogatott járművek mezőnyéből kiemelkedik a Toyota Yaris Active, amely mindamellett, hogy „kedvező árával akár önerő nélkül, 100%-os vissza nem térítendő támogatással is pályázható, a vezetés-technológiai megoldásait és felszereltségét tekintve is a széleskörű kényelmet és biztonságot biztosít az úton” – mondta el Tasnády Szabolcs, a nyíregyházi Toyota Titán márkakereskedés civil-autókért felelős flotta-értékesítője.

A pályázat rövidesen, május 12-n nyílik, így a községi önkormányzatoknak érdemes mihamarabb tájékozódni a feltételekről és kiválasztani a pályázatban beszerzendő, új autójukat a falubusz.hu weboldalon.

PR CIKK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában