Pályázati kommunikáció

2020.07.22. 10:36

Szlovák–magyar–ukrán program egy határokon átnyúló kulturális-művészeti tér létrehozására

Szlovák, magyar és ukrán civil szervezetek közös együttműködésének köszönhetően egy európai uniós program vette kezdetét Nagykapos, Nyíregyháza és Beregszász központokkal.

A két évet felölelő szakmai projekt a Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna ENI Határon Átnyúló Együttműködési Program 2014–2020 keretében elnyert támogatásnak köszönhetően indulhatott el. A civil szervezetek közös célja, hogy közelebb hozzák egymáshoz az adott határmenti régiókat, és határon átnyúló kulturális-művészeti teret hozzanak létre.

A programban részt vevő szervezetek: Nagykapos és Vidéke Társulás (Nagykapos, Szlovákia), Kárpátok Művészeti és Kulturális Egyesület (Nyíregyháza, Magyarország), Pro Cultura Subcarpathica civil szervezet (Beregszász, Ukrajna).

A „The Cross-Border Cultural Art Sapce” elnevezésű projekt programjai a következő célterületekre irányulnak: határon átnyúló kulturális-művészeti központok létrehozása, az idegenforgalom fejlesztésére irányuló kulturális események megvalósítása, a kulturális és történelmi örökség bemutatása, a helyi termelők és kulturális szervezők, vezetők továbbképzése, a helyi hagyományos termékek marketingjének fejlesztése.

A projekt 805.151 eurós költségvetésének 90 százalékát az Európai Unió biztosítja.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában