Készházak

2019.10.14. 09:02

Meleg otthon csövek és radiátorok nélkül akár 2 hónap alatt

Aki időben észhez kap, még ki tudja használni az 5%-os Áfát.

Idén még van lehetőség szerződéskötés és megfelelő fizetési konstrukció megtartásával, 2020-as kivitelezéssel, 5%-os Áfával megépíttetni álomotthonát az Anico-Készházak Kft-vel.

- Ráadásul akár 43 nap alatt kulcsra készen át tudjuk adni a megrendelőnek a tervezéstől az utolsó csavarig – részletezi Balogh Béla épületgépész, az Anico-Készházak Kft. tulajdonosa.

A készházak egyik prioritása, hogy nagyon gyorsan felépíthetőek, így sokkal kiszámíthatóbbak a költségek is. A könnyűszerkezetes házak sokkal környezettudatosabb építmények, ráadásul jóval kedvezőbb a fenntartási, fűtési és hűtési költség, mint amire egy hagyományos technológiával épülő háznál számítani lehet.

- A falak két oldalán úgynevezett gipszrost lapokat, építőlemezeket használunk, ezek között a fal belső oldalán helyezkedik el a párazáró fólia, és a fa vázszerkezetben a ma legmodernebb szigetelőanyagnak számító cellulózszigetelés. Légszáraz fát használunk, ami között a vázkitöltő anyag, azaz a cellulóz, újra hasznosított papír, ami tűz és rágcsálók ellen is kezelve van. A gipszrostra kívülről pedig a hagyományos homlokzati hőszigetelő rendszer kerül. Rendkívül jó hőtechnikai tulajdonsággal rendelkeznek. A hőátbocsátási tényezőjük körülbelül fele annyi, mint a hagyományos falaknak, sokkal jobban megtartják a hőt. Egy modern fűtésrendszerrel, a falfűtéssel kombinálva pedig igazán nívós, modern otthont lehet kialakítani.

Sokan nem is hallottak még a falfűtésről, hiszen egy viszonylag új technológiáról van szó.

- A falfűtés hasonló elven működik, mint a régóta ismert és alkalmazott módja a padlófűtés. A falfűtési rendszer beépítése során kis átmérőjű, műanyag csöveket, csőhálózatot szerelünk a falba, amelyben hideg és meleg vizet egyaránt lehet áramoltatni, éppen ezért fontos kiemelni, hogy ez a rendszer hűtésre is alkalmas. Készházainknál ahogy a gégecsövezés, úgy a falfűtés csövei is előre belekerülnek a panelekbe, így nem kell vésni a falakat, nem jár annyi porral és kosszal. Tehát maga a kivitelezés is tiszta, áttekinthető, kihagyja a vizes technológiát, így nincsenek állási, száradási idők.

Költséghatékony és komfortos

- Falfűtés nagy előnye még, hogy nagy felületeket lehet felmelegíteni alacsony hőfokon. A lapradiátorok hőleadó felületét többszörösen meghaladó fűtött falak az ablakon át besütő nap kellemes, barátságos melegének hatását nyújtják. Mivel a fűtővizet nem kell nagyon magas fokra felfűteni, így sokkal jobb hatásfokkal működik, mint egy hagyományos fűtőrendszer. Ráadásul az alacsony üzemi hőmérsékletű vízkeringetéshez kiválóan alkalmazható kondenzációs kazán vagy más, alternatív energiával működő (geotermikus vagy napenergiát hasznosító) berendezés is. Az éves fűtési energia megtakarítás 20%, vagy e fölötti érték is lehet, hőszivattyú használata esetén 50% feletti energia megtakarítás is elérhető. Nemcsak hogy költséghatékony, és komfortosabb, hanem esztétikusabb is ez a rendszer. Nem foglalnak el helyet a lakótérből a fűtőtestek, radiátorok, a vastag fém gázcsövek. Nem beszélve arról, hogy egészségesebb is, mert kevésbé keringeti a légtérben a port. A rendszer felfűtési ideje rendkívül gyors, a gipszroston át sugárzó hő szinte azonnal érzékelhető. A teljes falfelület alá nem kerül cső, mindig marad szabad hely szekrénynek, képnek, egyébnek – részletezi Balogh Béla.

Mivel a hagyományos fűtésrendszerekhez képest a kivitelezés nagyobb szakértelmet és gondosságot igényel, így mindenképpen olyan céget válasszunk, amelyik rendelkezik megfelelő minősítéssel, tanúsítással, illetve kivitelezői gyakorlattal, tapasztalattal, és referenciával. A nyíregyházi, 100%-ban magyar tulajdonú Anico-Készházak Kft. már 15 éve épít nívós, hazai előállítású, megbízható, könnyűszerkezetes házakat.

- Házaink falelemeit nyíregyházi gyártóbázisunkon állítjuk elő, ahonnan az ország egész területére szállítunk. Az előre összeszerelt, minőségi szerkezetet a helyszínen saját szakembereink építik össze és fejezik be. Teljes körű szolgáltatást vállalunk, az első lépésektől kezdve végig fogjuk az ügyfél kezét az ügyintézésen, tervezésen, engedélyeztetésen, előszerelésen át a kivitelezésig, kulcsátadásig. Minden apró részletre kiterjedően próbáljuk felépíteni személyre szabottan a majdani lakók álomotthonát. Könnyűszerkezetes épületeink műszaki tartalmát, valamint szolgáltatásainkat úgy állítottuk össze, hogy az ár és a minőség a legjobb arányt képviselje. Készházaink falszerkezetére éppen ezért 30 év garanciát vállalunk. Országszerte több referenciával, és sok elégedett ügyféllel rendelkezünk.

Az Anico Kft. nyíregyházi székhelye

4400 Nyíregyháza, Martinovics tér 2

Telefonszám: +36-30/556-7294

Személyes érdeklődés CSAK előre egyeztetett időpontban!

Nyivatartás: hétköznapokon 8:00-16:00

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában