Készházak

2019.10.10. 09:21

Álomotthon akár 2 hónap alatt

Több mint ötszörösére nőtt a készházak száma az elmúlt években. Nem véletlenül, hiszen egyre többen ismerik fel ezeknek a könnyűszerkezetes házaknak az előnyeit.

A kivitelezéshez azonban mindenképpen olyan céget válasszunk, amelyik rendelkezik megfelelő minősítéssel, tanúsítással, illetve kivitelezői gyakorlattal, tapasztalattal, és referenciával. A nyíregyházi, 100%-ban magyar tulajdonú Anico-Készházak Kft. már 15 éve épít nívós, hazai előállítású, megbízható, könnyűszerkezetes házakat.

Ráadásul idén még van lehetőség szerződéskötés és megfelelő fizetési konstrukció megtartásával, 2020-as kivitelezéssel, 5%-os ÁFA fizetéssel építtetni az Anico-Készházak Kft-vel.

- A készházépítő, forgalmazó cégek közül elsőként kaptuk meg az ISO 9001:2008 tanúsítványt – részletezi, Balogh Béla épületgépész, az Anico-Készházak Kft. tulajdonosa, - A készházak egyik prioritása, hogy nagyon gyorsan felépíthetőek. Ideális esetben akár 43 nap alatt kulcsra készen át tudjuk adni a megrendelőnek a tervezéstől az utolsó csavarig. Így sokkal kiszámíthatóbbak a költségek is. A könnyűszerkezetes házak sokkal környezettudatosabb építmények, ráadásul jóval kedvezőbb a fenntartási, fűtési és hűtési költség, mint amire egy hagyományos technológiával épülő háznál számítani lehet.

Rendkívül jó hőtechnikai tulajdonsággal rendelkeznek. A hőátbocsátási tényezőjük körülbelül fele annyi, mint a hagyományos falaknak, sokkal jobban megtartják a hőt. A falak két oldalán úgynevezett gipszrost lapokat, építőlemezeket használunk, ezek között a fal belső oldalán helyezkedik el a párazáró fólia, és a fa vázszerkezetben a ma legmodernebb szigetelőanyagnak számító cellulózszigetelés. Légszáraz fát használunk, ami között a vázkitöltő anyag, azaz a cellulóz, újra hasznosított papír, ami tűz és rágcsálók ellen is kezelve van. A gipszrostra kívülről pedig a hagyományos homlokzati hőszigetelő rendszer kerül.

Az építkezés gyorsan halad, mivel a készházak, ahogy a neve is jelzi, szinte „készen” érkeznek az összeszerelés helyére.

- Házaink falelemeit nyíregyházi gyártóbázisunkon állítjuk elő, ahonnan az ország egész területére szállítunk. Az előre összeszerelt, minőségi szerkezetet a helyszínen saját szakembereink építik össze és fejezik be. Maga a kivitelezés is tiszta, áttekinthető, kihagyja a vizes technológiát, minimális vízhasználat van csak, így nincsenek állási, száradási idők. A gégecsövezés előre bele kerül a panelekbe, amibe majd belehúzzák a vezetékeket, így nem kell vésni a villanyszerelőknek nem jár annyi porral és kosszal.

Bármilyen nyílászáró műanyag, fa beépíthető ezekbe a falakba, és ugyanúgy lehet tetszőlegesen burkolni is. Ráadásul egy könnyűszerkezetes családi háznak – azonos alaprajz esetén 10%-kal nagyobb lehet a belső tere, mint egy téglaháznak, a falvastagság miatt. Ne feledkezzünk meg a falfűtésről sem, ami ezeknél a házaknál is nagy előnyt jelent. Nincsenek csövek, radiátorok, gyorsabban és így gazdaságosabban lehet ugyanazt a hőérzetet elérni, és akár hőszivattyúval vagy napkollektorral is ideálisan alkalmazható.

Személyre szabott tervezés

- Nagyon fontos a tervezési folyamat. Mi teljes körű szolgáltatást vállalunk, az első lépésektől kezdve végig fogjuk az ügyfél kezét az ügyintézésen, tervezésen, engedélyeztetésen, előszerelésen át a, kivitelezésig, kulcsátadásig. Rugalmasak vagyunk, akár Skype-on is megoldható a folyamatos egyeztetés, tervezés. Minden apró részletre kiterjedően próbáljuk felépíteni személyre szabottan a majdani lakók álom otthonát. Szerződés kötést követően rövid időn belül elkezdjük az alapozást.

Ezek a könnyűszerkezetes házak teljesen hagyományos alapra épülnek, tehát nem tér el a megszokottól. Ez a fajta házépítés semmivel nem kerül többe, mint a hagyományos építkezés, de ez sokkal gyorsabb, hatékonyabb, tisztább a kivitelezési folyamat, és gazdaságosabb a házak fenntartása.

- Könnyűszerkezetes épületeink műszaki tartalmát, valamint szolgáltatásainkat úgy állítottuk össze, hogy az ár és a minőség a legjobb arányt képviselje. Készházaink falszerkezetére éppen ezért 30 év garanciát vállalunk. Országszerte több referenciával, és sok elégedett ügyféllel rendelkezünk.

Az Anico Kft. nyíregyházi székhelye

4400 Nyíregyháza, Martinovics tér 2

Telefonszám: +36-30/556-7294

Személyes érdeklődés CSAK előre egyeztetett időpontban!

Nyivatartás: hétköznapokon 8:00-16:00

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában