PR cikk

2020.01.17. 11:02

Állati jó fertőtlenítési módszer

Ha volt már valaha bármilyen háziállatod, akkor biztosan tudod, milyen nagy odafigyelést igényelnek, s mennyi takarítással és óvatossággal is járnak.

Mi lehet akkor a helyzet az olyanoknál, akik kifejezetten az állattartással foglalkoznak? Sajnos ahol állatok vannak, ott bizony megjelennek a különböző kórokozók is. Habár nagy részük az emberre ártalmatlan, azonban van néhány közöttük, amelyek a szervezetünkre is károsak lehetnek.

Most az UV-C lámpás technológiával ismertetlek meg, amely segítségedre lehet az állati fertőtlenítésben.

Tisztíts lámpákkal!

Na jó! Nem arra gondoltunk, hogy a lámpa majd “felporszívóz” helyettünk, de most egy különleges módszerrel lehetsz gazdagabb.

Az ún. UV-C lámpás technológia, bizony megoldást nyújt a legtöbb csírátlanítási feladatra. A 253,7 nm-es hatósugarú germicid lámpa egyszerűen és hatékonyan száll szembe a problémás felületekkel, a légtérben szálló mikrobákkal. Ez utóbbiakat csak ilyesfajta sugárzás képes elpusztítani. A csírátlanítás így elsőosztályú. A módszer környezetbarát jellege miatt kedvelt, mert vegyszert sem tartalmaz, nem ártalmas a termékre, nem lehet túladagolni és nincs mellékterméke sem.

“Állati” készülék

A sertés, szarvasmarha vagy más haszonállatok tartása talán a “legszennyezőbb”, de a germicid lámpák alkalmazásával sok egészségügyi probléma megelőzhető. Például a PRRS és más komoly vírusok ellen is hatékony fegyverként hasznosítható.

Ha azt hinnénk, hogy a kutya- vagy macskatartás esetén szóba sem jöhet hasonló, akkor bizony tévedünk! Ma már kutya- és macskatenyésztők is rendszeresen alkalmazzák az eljárást, mivel egy-egy betegség vagy alomcsere esetén kitűnő csírátlanító eszköz. De sokan heti vagy havi rendszerességgel is alkalmazzák. A lámpák segítségével biztosíthatóak a megfelelő egészségügyi viszonyok, valamint az, hogy egy állaton megjelenő betegség ne terjedjen át a többire.

Tudtad, hogy a kutyakozmetikákban például számos esetben falra szerelhető lámpatesttel végzik a légtér fertőtlenítését?

Nemcsak az állattartás területén, de más kényes ipari, feldolgozó tevékenységek is előszeretettel veszik igénybe a módszert. A Hollandimpex germicid lámpái a húsüzemben, tehát a feldolgozásban is segédkeznek!

A lámpa használata

A falra vagy állványra helyezhető lámpa beüzemelése olcsó és szakértelmet sem igényel!

A lámpa akkor használható, amikor nem tartózkodnak a helyiségben, ilyenkor a helyiség méretétől, illetve a kezelendő kórokozóktól függően 1-2 órás besugárzással érhető el a megfelelő csírátlanítási szint. Védőszemüveggel be lehet menni a térbe, de csak rövid időre!

A lámpákkal szemben támasztott alapvető követelmény, hogy olyan speciális bevonattal rendelkezzenek, amelyek megakadályozzák a szilánkok szétszóródását, esetleges lámpatörés esetén.

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában