PR cikk

2020.01.17. 10:59

2020 trendi falszínei

Aki megrögzötten követi a trendeket, az nem csak a haját és a körmét festeti trendi színekre, hanem az otthona színeit is igyekszik a legújabb divatnak megfelelően kiválasztani. Ehhez szeretnénk most egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok a színek, amelyek 2020-ban a falakon leginkább sikkesnek számítanak.

A zöld árnyalatai

A természet színei egyre jobban hódítanak a lakberendezés területén is, így nem csoda, ha 2020 egyik legtrendibb színének a zöldet választották a nemzetközi szakemberek. Az élénkzöld pont olyan jó választásnak bizonyulhat most, mint a mélyzöld, csupán arra kell figyelni, hogy a kiegészítőket is úgy válasszuk meg, hogy a szoba összhatása végül egységes legyen.

A zöld színhez remekül illik a kék, a szürke, a sárga, de még a púderrózsaszín is, ezért lehetőség szerint ezeket a színeket vegyük figyelembe, amikor a falak mellett a bútorokat és az egyéb kiegészítőket választjuk ki az adott helyiségbe.

Barna és bézs

Tovább haladva a természet színeinek vonalán, divatosnak számítanak az erdők egyéb színei is, melyeket a gombák és a fatörzsek színe ihletett. Ilyen a barna és a bézs különféle árnyalatai, de ehhez jönnek még a pasztelles, olívás színárnyalatok is. Például ha naturális stílusban álmodtuk meg a konyhánkat, akkor lombzöld falakkal és a Gemini-Duonál kapható tölgy konyhablokkokkal remek kompozíciót hozhatunk létre.

Az elegáns fekete

Elsőre meglehetősen meghökkentő a fekete falak gondolata, de ha az interneten rákeresünk azokra a szobákra, melyekben ez a szín dominál, meglepően egyszerű, ugyanakkor rendkívül elegáns hálószobákat, nappalikat, konyhákat és fürdőszobákat találhatunk. Ez a szín minimál stílusú vagy loft lakásokba ideális választás.

Ha kiegészítőket választunk a fekete falú helyiségünkbe, ügyeljünk arra, hogy lehetőleg fényes és világos legyen, hiszen a túl sok fekete nem csak sötétté varázsolja a környezetet, hanem rettentően lehangolóvá is, és így az elegancia érzése biztosan elvész.

A kék és különféle árnyalatai

Jelenleg a kék minden árnyalata trendinek számít, mégis kiemelkedik közülük a türkiz színárnyalat. Bár az elmúlt években is annyira divatosnak számított, hogy sokan éppen ezért már nem választanák 2020-ban sem a falfesték, sem a lakástextilek és egyéb dekorelemek színének. Azonban ez hiba lenne, hiszen a türkiz örök klasszikus, ezáltal pedig bátran dönthetünk emellett, ha szeretjük ezt az árnyalatot, és csak a trend változása miatt döntöttünk volna egy másik szín mellett.

Az, hogy milyen színű falfestéket választasz végül, kizárólag rajtad múlik, ezért vedd figyelembe az egyéni ízlésedet, hiszen az otthonodnak olyannak kell lennie, amilyenben jól érzed magad. Amit viszont tanácsos megfogadni a szakértőktől az az, hogy arra figyelj oda mindig, hogy a falak, a bútorok és a kiegészítők színe harmóniában legyenek egymással.

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában