Biztos alapok

2020.04.07. 13:34

Szellemi fejlődés, tudás, erkölcsi biztonság

Mátészalkán az első egyházi fenntartású intézmény, a Kálvin János Református Általános Iskola 2001-ben alakult.

 

Az évek azt igazolják, hogy egy új típusú régi iskolát sikerült megteremteni, ahol új közegben, megújult módszerekkel adhatjuk azt a többletet, amelyet egy református iskola nyújt. Tanítványainkat az evangéliumi hit és erkölcs szellemében neveljük. Minden tevékenységünkkel a szeretet és az összetartozás légkörét erősítjük. A szülői házzal együttműködve, a keresztyén értékek átadásával korszerű ismeretanyag közlésével, magyar és református kultúrkincsünk örök értékeinek tanításával nevelünk. Iskolánk identitását nem csak a hittanórák adják, hanem az egész napra kiterjedő, a gyermek személyiségét és talentumát szem előtt tartó nevelő – oktatómunka. Az első osztályban legfontosabb feladatunk az iskolába belépő gyermekek zökkenőmentes beilleszkedése, biztonságérzetük, tanítóik iránti bizalmuk és a tanulási kedv kialakítása, a tanulói kudarcok elkerülése.

Jól felszerelt iskolánkban, korszerű oktatással a gyermekek életkori sajátosságait és egyéni képességeit figyelembe véve törekszünk a gyermeki személyiség komplex fejlesztésére, a biztos tudás kialakítására. Fontos a differenciált tanulásszervezés és a tanulókkal való egyéni foglalkozás, a tehetséggondozás és a felzárkóztatás. Ezt segíti az alsó tagozaton folyó egész napos oktatási forma. Felső tagozatos osztályainkban célunk az alapkészségek szilárd alkalmazása, a pozitív motivációra épülő önálló tanulási szokások, önműveléshez szükséges képességek fejlesztése, megerősítése.

Oktatási programunkban a hit és a tudás harmóniájában minden tantárgyból időtálló ismeretet közvetítünk. Nagy hangsúlyt fektettünk a magyar, a matematika, a természettudományos tantárgyak és az idegen nyelv tanítására, melyet magasabb óraszámban és csoportbontásban valósítunk meg. Tanulóink érdeklődésüknek megfelelően a következő foglalkozások közül választhatnak: nyelvoktatás (angol, német, francia), mellyel sikeres nyelvvizsgát tehetnek; Sakk-palota képességfejlesztő program; tantárgyi szakkörök; középiskolai felvételi – előkészítő; énekkar; színjátszó kör; sportkörök, úszásoktatás; Biztos Szikla (önismereti szakkör). Évek óta sikeresen szervezünk többnapos erdei iskolát. Az angol nyelv tanulását az iskola színvonalas külföldi és hazai nyelvi tábora is segíti. Feladatunk, hogy tanulóinkat felkészítsük a továbbtanulásra testben, tudásban, lélekben meggazdagodva engedjük további útjukra. Eddigi munkánk eredményességét bizonyítják a városi és országos versenyeken elért kiváló eredményeink. Így joggal bízunk abban, hogy diákjaink megfelelő alapokkal, felkészültséggel folytathatják tanulmányaikat a középiskolákban. A nálunk szerzett tudás, lelki békesség, szemlélet és eligazodási képesség diákjainkat sikeresen szolgálják majd az életük mindennapjaiban. Iskolánkat azoknak a mátészalkai és környékbeli leendő első osztályosoknak ajánljuk figyelmébe, akik tudnak azonosulni intézményünk szellemiségével, nevelési és oktatási célkitűzéseinkkel. Bármely felekezetű családok gyermekeit várjuk.

Baktiné Illés Éva

igazgató

A 2020/2021. tanévre történő beiratkozáshoz szükséges szándéknyilatkozat letölthető az iskola honlapjáról. Kérjük, hogy beszkennelve/lefényképezve küldje el a [email protected] címre!

A beiratkozás időpontja: 2020. április 6-24.

A beérkezett szándéknyilatkozatok alapján az emberi erőforrások miniszterének 7/2020.(III.25.) EMMI határozatának 2. b) pontjának megfelelően készítjük el a beiratkozás időpontjára vonatkozó beosztást, melyről a szülőket értesítjük. További tájékoztatást kaphatnak a megadott elérhetőségeken.

Kálvin János Református Általános Iskola

4700 Mátészalka Nagykárolyi út 5.

tel.: (44)-502-789; 502-790

és Géberjéni Tagintézménye

 

(PR cikk)

Címkék#pr cikk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!