Sport

2015.06.18. 10:06

Vareha Attila olimpiai reménységként lépett színre

Nyíregyháza - A serdülőként a két évvel idősebbek között versenyző nyíregyházi sportlövő a junioroknál bajnoki címhez elegendő eredménnyel jelentkezett Plzenben.

Nyíregyháza - A serdülőként a két évvel idősebbek között versenyző nyíregyházi sportlövő a junioroknál bajnoki címhez elegendő eredménnyel jelentkezett Plzenben.

Miután Vareha Attila mind a négyfordulós Téli kupát, mind pedig a három etapból álló Utánpótlás-kupát megnyerte korosztályában, a 13 évesek között a légpisztoly 40 lövéses kategóriában (ráadásként az általános iskolások országos diákolimpiai döntőjéről is három ezüstéremmel térhetett haza), nem csoda, hogy az országos szövetség illetékesei is felfigyeltek a teljesítményére. A Nyíregyházi PLE sportlövője fiatal kora ellenére is ott lehetett a csehországi Plzenben rendezett olimpiai reménységek versenyén a magyar válogatott tagjaként.

Vareha Attila a két évvel idősebbek kategóriájában indulhatott, de így is kiválóan teljesített, hiszen a légpisztoly 60 lövéses versenyszámban 553 köregységgel fejezte be a viadalt, és ezzel a hetedik helyezéshez segítette a magyar csapatot, amelynek Csuri Attila és Hegedűs András voltak a további tagjai. A magyar csapat 1669 köregységet ért el. Attila egyéni teljesítménye azért is értékelendő, mert a junior korosztály idei magyar bajnoka ért el 553 köregységet, és a nyíregyházi sportoló még csak serdülőkorú.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!