Sétatér

2019.11.29. 17:32

A kisvárdai besis gólyák emléktúrája

Ahhoz, hogy igazi besisekké válhassunk, elengedhetetlenül fontos a Besi-túrán részt venni.

Mint minden évben, idén is a Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium 9. évfolyama látogatott el a magyar felvilágosodás meghatározó alakjához fűződő helyszínekre.

A túrát a Himnusz eléneklésével, két diák szavalatával és a gimnázium előtti Bessenyei-szobor megkoszorúzásával kezdtük a parkban, tiszteletünket téve a történelmi költő előtt.

Ezután a 9. évfolyam diákjai autóbuszokkal Tiszabercelre utaztak, ahol Bessenyei György szülőháza található. Ezen a helyszínen három tanuló énekelt gyönyörű népdalokat, majd koszorút helyeztünk el az emlékház falán. A korabeli tárgyakat, a régi iratokat őrző ház egykori lakójáról a korábbi irodalomórán kaptunk részletesebb bemutatót, így külön érdekes volt a hallottakat összevetni a látványélménnyel.

A következő megálló Nyíregyháza volt, ahol megkoszorúztuk a bihari remeteként is emlegetett költő sírját. Innen az utunk a Debreceni Egyetem falai közé vezetett, programunk fontos része lett ez az állomás is, komoly motiváló erő a tanulásban, hogy ilyen szép egyetemre juthassunk be.

A gyönyörű parkban sétálgatva, az impozáns épületet csodálva, új barátokkal körülvéve zártuk a felejthetetlen élményt nyújtó napot, mely nemcsak oktató jellegű, de jó hangulatú közösségfejlesztő esemény is volt.

Kovács Bianka 9.d

Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!