SÉTATÉR

2019.11.21. 12:40

Nem fekete a fekete péntek, a nap, amikor álmaim megvalósulhatnak

Mi az a Black Friday? Az Egyesült Államokból eredő elnevezés, amely a hálaadást követő péntekre utal, vagyis arra a napra, amikor a kereskedők a legjobb ajánlatokkal várják a vásárlókat. Sok áruház ilyenkor hosszabbított nyitvatartással várja a vásárló tömeget.

Forrás: illusztráció / pixabay

Ez mára olyannyira kinőtte magát, hogy az emberek már előre készülnek a fekete péntekre, előre eldöntik, mit szeretnének vásárolni, stratégiát állítanak össze a vásárláshoz és akár szabadnapot is kivesznek arra a bizonyos péntekre.

Vannak, akik kifejezetten szeretik ezt a napot, mert tudják, hogy ekkor mindent megvásárolhatnak, amit szeretnének, ezt ráadásul olcsóbban is tehetik meg, mint az év többi napján.

A fekete péntek valóban jó lehetőség arra, hogy a karácsonyi ajándékokat időben és olcsóbban szerezzük be. Magunknak és szeretteinknek is kedveskedhetünk olyan termékekkel, melyekre az év többi napján nem költhetnénk, de ilyenkor megengedhetjük magunknak.

A karácsonyi vásárlási időszak korábbi áthelyezésének egyik előnye, hogy a megrendeléseket jóval karácsony előtt lehet feldolgozni és szállítani. Ez azt jelenti, hogy nincs veszélye annak, hogy az emberek nem időben kapnák meg a rendeléseiket.

A vásárlás akár a családot is összehozhatja, hiszen általában együtt végezzük a termékek beszerzését. Ha mégis egyedül indulunk a boltokba, a nap végén biztosan kikérjük családunk véleményét a vásárolt dolgokkal kapcsolatban.

Nem kell személyesen elmennünk az üzletekbe, hiszen a Black Friday már online is elérhető, ezért otthonról, kényelmesen, káoszmentesen is elvégezhetjük az ajándékok beszerzését. Könnyebben össze tudjuk hasonlítani az árakat itt, mint az üzletekben. De esetleg találhatunk olyan dolgokat is, amikről megfeledkeztünk.

Úgy gondolom, hogy nagyon sok előnye van ennek a napnak, hiszen nemcsak pénzt spórolhatunk, hanem akár időt is. Azok az emberek pedig, akik szeretnek vásárolni, azoknak nagyon jó kikapcsolódás is lehet, hiszen hosszú időt tölthetnek a barátokkal. Én mindenkinek csak ajánlani tudom, nem fogjátok megbánni!

- Erős Vivien, Kölcsey Ferenc Gimnázium -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!