Szponzorált tartalom

2020.11.27. 13:45

Hogyan válasszuk ki a megfelelő szemüveget?

Hacsak nem kizárólag divatból hordjuk, a megfelelő szemüveg hosszú évekig vagy akár egy életen át a társunkká válhat.

Forrás: Victoria Shapiro / Shutterstock.com

Vannak, akik egészen kisgyermek koruktól kezdve látáskorrekcióra szorulnak, míg mások először az ötvenes éveikben járva tapasztalják meg, hogy a szemüveg-választás bizony művészet. Nézzük, mire érdemes odafigyelni akkor, ha szeretnénk egy olyan keret boldog tulajdonosaivá válni, amely több, mint trendi és a legtöbb élethelyzetben jól szolgál.

A megfelelő látáskorrekció

Alapszabály a szemüvegek vásárlásánál, hogy a szemünk aktuális állapotát mindig vizsgáltassuk ki. A legtöbb optikában ma már dolgozik szemész vagy olyan optikus, aki fel tudja mérni, hogy a legtöbbünk által kis papírkártyán őrzött adatok még mindig megfelelnek-e a valóságnak. Erre azért van szükség, mert ugyan a szem 18 és 40 éves kor között kisebb arányban változik, mégis előfordulhat, hogy a korábbi lencse használatával nem kapnánk tökéletes képet.

A keret

A szemüveg vitathatatlanul egyik legfontosabb része a keret. Egy jól megválasztott darab nem csupán kiváló a divatkiegészítők egyikéként funkcionál, de az alábbi szempontoknak is megfelel:

  • Strapabíró: nem szükséges, hogy ugyanazt a szemüveget hordjuk sporthoz, mint a munkában, ugyanakkor ha egy univerzális keretet szeretnénk, akkor érdemes vastagabb, minőségi anyagból készítettet keresni.
  • Állítható: ha évekig szeretnénk hordani a keretet, akkor érdemes olyat vásárolnunk, amelyet az orr részén és a szárain akár mi magunk is tudunk állítani.
  • Vastagság: fontos azt is figyelembe vennünk, hogy magas dioptriaszám esetén egy vastagabb szemüvegkeretben fog jól mutatni a lencsénk (a vékonyból kilóghat).
  • Az aktuális divat

    Abban az esetben, ha több évig szeretnénk a szemüveget hordani, nem elsősorban az aktuális divat és trend alapján hozzuk meg a döntésünket, hiszen a következő években teljesen új irányzatok is jöhetnek.

    Inkább fontosabb, hogy jól mutasson rajtunk, és kiemelje az arcunk előnyös tulajdonságait. Ilyen kereteket találhatunk az eyerim collection darabjai között, amelyek a világostól a sötét színekig bezárólag számtalan változatban elérhetőek.

    (PR cikk)

    Címkék#pr cikk

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában