foglalkoztatottság

2019.09.10. 14:15

Tuzson Bence: munkához kell juttatni mindenkit, aki dolgozni akar

A munkavállalók elhelyezkedését képességeik felmérésével és képzési ajánlatokkal támogatják.

Budapest, 2019. szeptember 10. Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelõs államtitkára beszédet mond a fõvárosi kormányhivatal állásbörzéjén a MOM Sport rendezvényközpontban 2019. szeptember 10-én. MTI/Máthé Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Magyarország ereje a munkát vállalók teljesítményétől függ, a kormány ezért munkalehetőséget akar biztosítani mindenkinek, aki dolgozni szeretne – jelentette ki a Fővárosi Kormányhivatal keddi állásbörzéjén a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára.

Tuzson Bence a foglalkoztatottság további bővítése érdekében a munka megbecsülését, illetve a munkát keresők és kínálók hatékony összekötését sürgette. Budapesten 2,2 százalék a munkanélküliség, miközben 8 ezer betöltetlen álláshelyet tartanak nyilván a fővárosban.

Az ország akkor lesz a legerősebb, ha mindenki munkához jutott, megtalálva a számára legmegfelelőbb álláshelyet

- mondta az államtitkár.

Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára szerint a rekordszintű foglalkoztatással párhuzamosan a szabad munkaerő-tartalék fellelése vált a legnagyobb kihívássá. Hozzátette, hogy a munkavállalók elhelyezkedését képességeik felmérésével és képzési ajánlatokkal támogatnák, a munkaadók igényeit pedig a vállalati kapcsolattartók segítségével mérnék föl.

A foglalkoztatás számai mögött emberek és családok állnak, a foglalkoztatáspolitika intézkedései az ő mindennapjaikat és jövőjüket határozzák meg

- hangsúlyozta. A budapesti kormányhivatal múlt heti közleménye szerint a főváros 14,4 ezer álláskeresőt tart nyilván.

A betöltetlen helyek jelentős részét az építőipar, a kereskedelem, a szolgáltatások és a vendéglátóipar adja, de sokan keresnek járművezetőket és gépkezelőket is.

Borítókép: Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára beszédet mond a fővárosi kormányhivatal állásbörzéjén a MOM Sport rendezvényközpontban 2019. szeptember 10-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában