neomarxizmus

2021.05.15. 07:05

Szexshopot vezet egy iskolaszék elnöke az Egyesült Államokban

Korhatár nélküli, befogadónak titulált szexshopot vezet az iskolai testület elnöke. Ezek után egyesek szerint nem csoda, hogy az iskolában a gyerekeknek transzneműségről szóló könyveket olvasnak.

Nagy felháborodást váltott ki a szülőkből, miután megtudták, hogy az iskolai testület elnöke egy szexshopot vezet. A történet azonban ennél korábbra nyúlik vissza, amikor is a gyerekeknek a transzneműségről szóló könyvet mutattak az iskolában – írja a V4NA.

A tanár a transznemű Jazz Jennings „I am Jazz” („Jazz vagyok”) című könyvet olvasta fel az első osztályos diákoknak a bellinghami Geneva Általános Iskolában. Ez a könyv gyerekeknek íródott és arról szól, hogyan változott át fiúból lánnyá a főszereplő.

A szülők azonban nem nézték jó szemmel, hogy ilyen művet olvassanak fel a gyerekeiknek, ezért az egyikük emailben megkereste a tanárt, Jennifer Millert.

A tanárnő azt válaszolta, hogy igen, ő valóban felolvasta ezt a könyvet, ami egyébként megtalálható az iskola könyvtárában, a méltányosságról és sokszínűségről szóló kollekcióban. Jennifer Miller szerint

a tankerület népszerűsíteni akarja a befogadást.

A szülők panaszaira és felháborodására azonban már nem válaszolt senki sem az iskolákból, valamint az iskolai testületből sem.

Végül az egyik szülő név nélkül elküldte a levelezését a Young Ameria's Foundation-nek is. A konzervatív szervezet pedig némi nyomozással arra jött rá, hogy a bellinghami iskolai testület (Bellingham School Board) elnöke egy szexshopot vezet.

„Zupkus noted that Jennifer Mason, president of the Bellingham School Board, owns and operates WinkWink, a sex boutique in downtown Bellingham which...is a 'gender-inclusive, woman-owned, all-ages sex shop.'” " target="_blank" rel="noopener noreferrer">@YAF https://t.co/izyjBiihRE

Jennifer Mason Instagram oldalán az olvasható róla, hogy ő a „vezető dildó” a WinkWink nevű szexshopban, ami egyébként azzal hirdeti magát, hogy korhatár nélküli, befogadó és egyáltalán nem ijesztő.

Többen azonban ijesztőnek tartják azt, hogy bármilyen korú gyerekek bemehetnek a boltba, és egy ilyen nő vesz részt az iskola életében.

Jennifer Mason a boltját 2018-ban nyitotta meg. Akkor úgy nyilatkozott róla, hogy meg akarja mutatni az embereknek, hogy ha a szexben nincs semmi szégyellnivaló, akkor ő is lehet tisztviselő és közben vezethet szexboltot. A butik azzal reklámozza magát, hogy befogadó teret nyújt mindenféle nemi identitású és korú embernek. Mason ugyanakkor azt is tisztázta, hogy ugyan bárki bemehet, csak 16 éves kortól lehet vásárolni.

Az incidensről írt a Bellingham Herald lap is, a cikk szerint az iskolát és a helyi üzletet rengeteg támadás éri a szélsőjobboldali oldalaktól, amióta a transzneműségről szóló könyv miatt kirobbant a botrány. A lap megszólaltatta Jennifer Masont is, aki elmondta, hogy számos gyűlölködő, antiszemita és transzellenes üzenetet kapott.

Az ügyben megszólalt a tankerület, és így az általános iskola felügyelője is. Greg Baker az iskola honlapján tette közzé közleményét, amiben

éltette a transzneműségről szóló könyvet.

Azt írta, hogy a tankerületnek megvannak a saját értékei, az iskola pedig elkötelezett a sokszínű és befogadó oktatás iránt.

A Not the Bee portál megfogalmazása szerint

nem meglepő, hogy a tankerületben a baloldali gender ideológiát népszerűsítik, amikor az iskolai testületet olyan nő vezeti, aki egy korhatár nélküli szexshopot is működtet.

Hogy milyen következményei lehetnek annak, ha a gyerekekre felügyelő személyek a baloldali ideológiákat támogatják, arra jó példa a fenti mellett egy San Diego-i eset is. Ott a San Diego Közösségi Főiskola Kerületében (San Diego Community College District)

működik egy antirasszista napközi a gyerekeknek.

A napközit a főiskola tantestületének egyik tagja működteti, aki jelenleg doktori programban is részt vesz. Michelle DeJohnette többek között a kritikus elméletről, valamint a kulturálisan felelős és antirasszista oktatásról tanul, különös figyelemmel az óvodára. A megtanultakat aztán a való életben is igyekszik alkalmazni, az általa vezetett Village Kids Family Child Care nevű napköziben.

Ahogy az kiderül a napközi közösségi oldalairól,

a kisgyerekeket arra akarják tanítani, hogy megismerjék az antirasszista hozzáállást már óvodás korukban.

George Floyd tavaly májusi halála után például megjelent egy ábra az oldalon arról, hogy a szülők hogyan tudják a gyerekeiket a rasszizmusról tanítani már 1-2 éves koruktól kezdve.

San Diego State researcher runs ‘anti-racist’ day care https://t.co/f0tQO8DH3Y

Az ábra szerint a pár hónapos babák már megfigyelik, hogy a gondviselőjüknek milyen a bőrszíne, és a hozzá hasonló bőrszínű emberek felé fordulnak inkább. Ezek

a gyerekek ötéves korukra már faji előítéleteket is megfogalmazhatnak.

Michelle DeJohnette a Campus Reformnak elmondta, hogy van különbség a színvak és az antirasszista oktatás között. A színvak megközelítés ugyanis azt jelenti, hogy az emberek nem veszik figyelembe a bőrszíneket, ő maga azonban fekete bőrű nő és ez határozza meg a mindennapjait, így azt akarja, hogy az emberek igenis lássák a bőrszínét. Azt is elmondta DeJohnette, hogy

a napköziben az előítéletekről és a nemiségről is beszélnek,

és külön figyel arra, hogy milyen nyelvezetet használ. Mindemellett igyekszik olyan képeket mutatni a gyerekeknek, amelyek befogadók és amelyek nem hagyományos módon jelenítik meg a szerepeket – például van feketebőrű doktornőt és mexikói-amerikai női építőipari munkást ábrázoló kép is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában