Minősíthetetlen vágykép

2019.05.14. 14:45

Orbán Viktor haláláról posztol a CEU professzora

Ha Kaczyński oly ügyesen le tudott zuhanni... – írja sokat sejtetően a közéleti szerepléstől sem tartózkodó tudós. Ezzel kíván jó utat az amerikai látogatásáról hazainduló magyar miniszterelnöknek.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Marjai János

Kovács M. Mária, a CEU professzora, a magyar miniszterelnök washingtoni látogatása kapcsán Orbán Viktor halálára utaló bejegyzést tett közzé a Facebookon – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség a történész közösségi oldalának a tartalmára hivatkozva.

Az Origo szemleanyagának tanúsága szerint Kovács M. Mária posztjában felidézte a néhai lengyel államfő, Lech Kaczyński 9 évvel ezelőtti tragédiáját, amikor 95 utastársával egyetemben az oroszországi Szmolenszk közelében szörnyethalt.

A CEU professzornője ezt írta a közösségi oldalon, egyértelműen Orbán Viktorra utalva: Ha Kaczyński olyan ügyesen le tudott zuhanni...

Partnerei azonnal csatlakoztak a minősíthetetlen kívánsághoz, egymásra licitálva eljutottak odáig, hogy akár egy „öngyilkoló pilóta” is teljesíthetné ezt a feladatot.

Később a Klubrádió szerkesztője, Göczey Zsuzsa is csatlakozott a kórushoz, azon kezdve „poénkodni”, hogy Orbán Viktorból csak egy van, ellentétben Kaczyńskival, akinek politikai örökébe az ikertestvére, Jaroslaw lépett.

Fotó: V4NA Hírügynökség

Kovács M. Mária a CEU egyik „arca”, az egyetem vezető történészprofesszora.

Fotó: people.ceu.edu

Kétes politikai hírnévre akkor tett szert, amikor 2017 nyarán társaival együtt mondvacsinált ürügyek felsorakoztatásával sikertelenül próbálta meggyőzni Izrael miniszterelnökét, Benjámin Netanjahut arról, hogy Magyarország antiszemita ország – olvasható az Origo cikkében.

A CEU professzornője a V4NA közlése szerint korábban a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványoknak (Open Society Foundations) is dolgozott.

Az etikailag vállalhatatlan és kegyeletsértő utalgatás kapcsán a 888.hu levélben kereste meg a CEU professzorát, melyet változtatás nélkül meg is osztott olvasóival.

„Tisztelt Kovács Mária!

Meg tudná számunkra erősíteni, hogy az alábbi linken található nyilvános hozzáférésű posztot – amely időközben törlésre került – Lech Kaczyński tragikus halálával kapcsolatban Ön jegyezte?

Amennyiben igen, érdeklődnénk, hogy az Országos Doktori Tanács tagjaként és a Soros-egyetem tanáraként

  • mennyire tartja ízlésesnek egy már elhunyt politikusnak a halálát gyűlöletkeltésre felhasználni;
  • mennyire tartja etikusnak a jelenlegi kormányfő halálát kívánni nagy nyilvánosság előtt;
  • végezetül miért törölte a bejegyzést?”
  • Borítókép: Kovács M. Mária történész, a könyv társzerzője beszédet mond a Nemzetközi Holokauszt-emlékezési Szövetség (IHRA) magyar soros elnöksége alkalmából kiadott Kései főhajtás – a holokauszt jogász áldozatai című könyv bemutatóján a Magyar Ügyvédi Kamara dísztermében Budapesten 2016. március 7-én

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában