Meteorológia

2020.01.25. 22:13

Ónos eső veszélye miatt adtak ki figyelmeztetést

Vasárnapra virradóra a csapadékzóna északkelet felé helyeződik.

Nagykanizsa, 2017. február 1. Gyalogosok az ónos esõtõl jeges járdán Nagykanizsán, a Huszti téren 2017. február 1-jén. MTI Fotó: Varga György

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Varga György

Az ónos eső veszélye miatt több megyére figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton.

Veszélyjelzésükben azt írták, hogy várhatóan késő délutántól a Dunántúl délnyugati tájain néhány tized milliméter ónos eső eshet. Vasárnapra virradóra a csapadékzóna északkelet felé helyeződik, így szombat késő estétől már akár a főváros térségében, majd vasárnap már északkeleten is kialakulhat vékony jégréteg.

Az Északi-középhegység térségében helyenként gyenge havazás is előfordulhat.

Az ónos eső veszélye miatt szombatra Baranya, Bács-Kiskun, Somogy és Zala megyére, vasárnapra Budapestre, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Az előrejelzés szerint vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 6 és mínusz 1 Celsius-fok között valószínű. A nappali maximumok mínusz 2 és plusz 5 fok között alakulnak.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában