Ország-világ

2021.02.06. 09:03

Megérkezett az első szállítmány az oxfordi AstraZeneca-vakcinából

Ebből az oltóanyagból is két adagra van szükség, a másodikat az első oltás után 4-12 héttel lehet beadni.

Kirakodják a teherautóból az Európai Gyógyszer Ügynökség által engedélyezett oltóanyag, az oxfordi AstraZeneca-vakcina elsõ szállítmányát a Hungaropharma gyógyszer-nagykereskedelmi vállalat budapesti telephelyén 2021. február 6-án. Az elsõ szállítmány több mint 20 ezer ember oltására lesz elegendõ. A terv szerint ezt a vakcinát a 60 év alatti regisztrált krónikus betegek kapják majd

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Megérkezett az Európai Gyógyszer Ügynökség által engedélyezett oltóanyag, az oxfordi AstraZeneca-vakcina első szállítmánya Magyarországra – hangzott el az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.

Az Európai Gyógyszer Ügynökség által engedélyezett oltóanyag, az oxfordi AstraZeneca-vakcina elsõ szállítmánya
Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Az első szállítmány – amely közúton érkezett a Hungaropharmához szombat reggel – több mint 20 ezer ember oltására lesz elegendő – hangzott el a műsorban. A terv szerint ezt a vakcinát a 60 év alatti regisztrált krónikus betegek kapják majd.

Ezt a vakcinát a magyar Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet előbb engedélyezte, mint az Európai Gyógyszerügynökség. Ezzel az oltási munkacsoport már három vakcinával számol.

A vakcina előnye, hogy viszonylag könnyen tárolható és szállítható, könnyebben mint az addig használt vakcinák, mivel normál hűtött körülmények, 2 és 8 fok között lehet tárolni, szállítani.

Magyarország 6 540 000 adagot kötött le ebből a vakcinából, ez 3 270 000 ember oltására elég – ismertették a műsorban.

Borítókép: Kirakodják a teherautóból az Európai Gyógyszer Ügynökség által engedélyezett oltóanyag, az oxfordi AstraZeneca-vakcina első szállítmányát a Hungaropharma gyógyszer-nagykereskedelmi vállalat budapesti telephelyén 2021. február 6-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában