még időben

2020.12.04. 20:22

Marokkóban az Iszlám Államnak hűséget fogadó terrorsejtet számoltak fel

Már végig is látogatták azokat a helyszíneket, ahol támadást készültek végrehajtani.

A marokkói rendőrség pénteken felszámolt egy háromtagú, az Iszlám Állam dzsihadista szervezetnek hűséget fogadó terrorsejtet az észak-marokkói Tetuán városában.

A marokkói terrorellenes szerv közleménye szerint a letartóztattak 21 és 38 év közöttiek, és egyikük rokoni kapcsolatban áll az Iszlám Államnak a szíriai-iraki térségben tevékenykedő egyik harcosával, ez utóbbival kapcsolatban azonban nem szolgáltak részletekkel.

A beszámoló szerint az előzetes vizsgálatok arra utalnak, hogy a terrorsejt tagjai korábban videofelvételt készítettek, amelyen hűséget fogadtak az Iszlám Államnak, és számos alkalommal meglátogattak olyan helyszíneket, amelyeken támadásokat terveztek végrehajtani.

A hatóságok a razzia során lefoglalták az Iszlám Állam zászlóját, az ott talált kéziratokat, köztük egy levelet, amelyben a letartóztatottak hűséget fogadtak az Iszlám Államnak, különböző méretű szúrófegyvereket, elektronikus készülékeket, vegyszereket, illetve házilagos készítésű robbanószerkezetek előállításához szükséges anyagokat találtak.

A Le360 című marokkói hírportál szerint a letartóztatottak egyike szerepel az egyik európai ország bűnügyi nyilvántartásában, de hogy melyikében, az nem derül ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában