Járvány

2020.10.04. 21:05

Már hétfőn kiengedhetik a kórházból Trumpot

Donald Trump amerikai elnök egyre jobban van, és már hétfőn kiengedhetik a kórházból – jelentette be vasárnap Washingtonban az őt kezelő orvoscsoport.

Bethesda, 2020. október 4. A Fehér Ház sajtószolgálata által közreadott kép Donald Trump amerikai elnökrõl munka közben a Maryland állambeli Bethesdában lévõ Walter Reed katonai kórház konferenciatermében 2020. október 3-án. Trumpot elõzõ nap szállították elõvigyázatosságból a kórházba. Az elnöknél és feleségénél korábban koronavírus-fertõzést állapítottak meg. MTI/EPA/Fehér Ház/Joyce N. Boghosia

Forrás: MTI/EPA/Fehér Ház

Fotó: Joyce N. Boghosia

A doktorok elmondták, hogy az elnök életjelei stabilak, péntek reggel óta nincs láza, a véroxigénszintje 98 százalékos. Beszámoltak arról is, hogy amióta megbetegedett, Trumpnak két alkalommal esett a véroxigénszintje, az egyik ilyen péntek reggel volt, amikor a testhőmérséklete is magas volt, és akkor kapott oxigént.

A 74 éves Trumpot továbbra is remdesivirrel kezelik, emellett szteroid hatóanyagú dexametazont is kap

- tudatta Sean Conley.

„Ma jó érzi magát, felkelt, és sokat mozgott” – mondta az elnökről a csapat egy másik tagja, Brian Garibaldi. „Az a cél, hogy egyen, igyon, minél többet legyen kint az ágyból, hogy mozogjon és jobban érezze magát” – tette hozzá az orvos.

„Bízunk abban, hogy akár hétfőn elhagyhatja a kórházat, és a kezelés a Fehér Házban fejeződhet be” – foglalt állást Garibaldi.

Trump péntek hajnalban jelentette be, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje, majd nem sokkal később elővigyázatosságra hivatkozva kórházba vonult.

Borítókép: A Fehér Ház sajtószolgálata által közreadott kép Donald Trump amerikai elnökről munka közben a Maryland állambeli Bethesdában lévő Walter Reed katonai kórház konferenciatermében 2020. október 3-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában