Itt a bizonyíték

2019.09.27. 12:25

Gyűlölködő levélben lázították az uniós politikusokat Trócsányi ellen

Négyoldalas Trócsányi-ellenes levelet küldött kedden a Demokratikus Koalíció az uniós képviselőknek, amelyben azt követelték a politikusoktól, hogy akadályozzák meg a korábbi igazságügyi miniszter biztosi kinevezését.

Forrás: PestiSrácok.hu

Fotó: Horváth Péter Gyula

Az Európai Parlament jogi szakbizottsága (JURI) a korábbi igazságügyi miniszter esetében azok után állapította meg az összeférhetetlenséget, miután kézhez kapták a DK EP-képviselőinek négyoldalas Trócsányi-sározó, gyűlölködő, és lázító levelét, amelyben Dobrev Kláráék Trócsányi leszavazását követelték a baloldali, liberális és zöld EP-képviselőktől – tudta meg a PestiSrácok.hu.

A lap úgy tudja,

a DK két nappal a szakbizottsági ülés előtt, kedden küldte szét az EP-képviselők között a Trócsányi-ellenes, Magyarországot is vastagon áztató négyoldalas angol nyelvű levelét, amelyben ugyanazok a vádpontok olvashatók, mint amelyeket a bizottság Trócsányi László, a magyar kormány és hazánk fejére olvasott.

A PestiSrácok a DK feljelentő agitációs iratát is megszerezte, amely újabb

tökéletes látlelet arról, hogyan áskálódik hazánk ellen az ellenzék, és a magyar balliberális EP-képviselők hogyan árulják a hazát Brüsszelben.

A vádaskodó DK-s levélnek már az első bekezdésében az olvasható, hogy “az Európai Parlament nem fogadhatja el Trócsányi Lászlót biztosnak, mert 2014 és 2019 között miniszterként felelős a jogállamiság magyar megsértésében, bővítési és szomszédságpolitikáért felelős biztosi tisztsége pedig azzal járna, hogy a régióban lehetetlen politikai helyzetbe kerülne az Európai Unió”.

A levélben olyan nyilvánvaló hazugságokkal is teletömik az uniós képviselők fejét, mint hogy Orbán Viktor és Trócsányi László orosz biztonsági érdekeket szolgál, Vlagyimir Putyin orosz elnököt szolgálják, a világ autokratikus vezetőihez kötődnek, ráadásul “exportálják az illiberalizmust a Nyugat-Balkánra”. Ezek után a DK azt az ütőkártyát is előhúzza, amelyre ugranak a bevándorláspárti uniós politikusok.

„A menedékkérőket Magyarországon jogellenesen elszigetelik a magyar-szerb határon, Magyarországon elfogadták a hírhedt STOP Soros törvényt, amely megakadályozta a civil szervezeteknek a menekülteknek nyújtott bármilyen humanitárius és jogi segítséget. (…) Miközben Orbán Viktor barátja, a macedón Nikola Gruevski luxusban utazik Magyarországon, addig a háborúból menekülő embereket szögesdrótok mögött, orvosi ellátás nélkül tartják Magyarországon”.

A DK-s írásban természetesen a Magyar Tudományos Akadémia ügye is megjelenik Trócsányi Lászlóval kapcsolatban, úgy, mint aki “lerombolta az akadémiai szabadságot”.

A DK-s agitációs levél
Fotó: PestiSrácok

“Trócsányi László miniszterségének időszakát az unió és Magyarország közötti súlyos konfliktusok jellemzik, hivatali ideje alatt Orbán Viktor politikáját szolgálta és végrehajtotta a jogállamiság, az igazságszolgáltatás és a civil társadalom elleni támadásait. (…) Egész egyszerűen nevetsége lenne, ha Orbán Viktor illiberális rendszerének főépítészére bíznák a bizottsági portfóliót” – uszít a DK.

Hogy Dobrev Kláráék levele mennyire ért célt, az bizonyítja, hogy a jogi bizottság csütörtöki ülésén a képviselők ugyanazt az érvet hozták fel Trócsányi László ellen, mint amire a DK-s iromány is felhívta a figyelmüket, nevezetesen, hogy Trócsányi kinevezése etikai szempontból is problematikus, mert a korábbi miniszter ügyvédi irodája, a Nagy & Trócsányi “állami szerződések kedvezményezettje”.

Az Európai Parlament jogi szakbizottságának (JURI) nem tetszett, hogy az ügyvédi iroda 2018. szeptember 25-én keretszerződést kötött Magyarország képviseletére abban a perben, amelyet Ausztria indított az Európai Bizottsággal szemben az Európai Bíróságon a paksi bővítéshez nyújtott magyar állami támogatás jogszerűségét, és az ahhoz adott uniós jóváhagyását kifogásolva.

Pikáns, hogy a DK-sok már kedden ugyanerre hívták fel az uniós képviselők figyelmét amikor azt írták: “Trócsányi ügyvédi irodája a magyar államot képviselte az Ausztria által a paksi atomerőműnek nyújtott támogatással összefüggésben indított jogi folyamatban, amelyet Vlagyimir Putyin Oroszországa finanszíroz”.

A DK keddi levelében szereplő vádak a csütörtöki bizottsági ülésen is elhangzottak. Bekeretezve az ügyvédi irodára vonatkozó rész
Fotó: PestiSrácok

A DK-s levél újabb bizonyíték arra, hogy külföldön milyen aknamunkát végez az ellenzék Orbán Viktor, a magyar kormány és Magyarország ellen, és hogy hogyan próbálják nemzetközi segítséggel megbuktatni az Orbán-kormányt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában