szörnyű kínzás

2019.08.06. 11:40

Bálamadzaggal kötötte autója mögé kutyáját egy nő

Gyanúsítottként hallgatták ki a kiskunhalasi rendőrök azt a 68 éves balotaszállási nőt, aki kutyáját a kocsijához kötve húzta. Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság 2019. 08. 06., k – 06:15 Gyanúsítottként hallgatták ki a kiskunhalasi rendőrök azt a 68 éves balotaszállási nőt, aki kutyáját a kocsijához kötve húzta.

Itt temette el a nő a kutyáját

Forrás: baon.hu / Mancs a Kézben Kutyamentő Alapítvány

Lakossági bejelentés érkezett 2019. augusztus 5-én reggel a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra arról, hogy egy nő kocsihoz kötve egy nagytestű kutyát húz az úton – írja a BAON.

A nyomozás során kiderült, hogy az 5413-as számú úton

az asszony saját kutyáját kötötte egy bálamadzaggal a kocsija hátsó lökhárítójához, majd elindult a járművel.

Először az állat még szaladt a kocsi után, de

nem sokkal később már nem bírta tartani a sebességet és elesett. A nő a vérző lábú ebet fekve húzta hazáig az úttesten.

Az egyenruhások helyszínre érkezésekor a kutya már elpusztult.

Itt temette el a nő a kutyáját
Fotó: baon.hu / Mancs a Kézben Kutyamentő Alapítvány

A BAON információi szerint azért kötötte a kutyát a balotaszállási asszony az autó után és vonszolta kilométereken át, mert az kiszökött az udvarról. Az esetről a kiskunhalasi Mancs a Kézben Kutyamentő Alapítvány számolt be közösségi oldalán.

Az alapítvány vezetője, Bíró Brigitta a portál érdeklődésére elmondta, hogy a szerencsétlen állat vergődésére egy járókelő figyelt fel Balotaszálláson, aki azonnal megállásra kényszerítette az autót és számon kérte az asszonyt, hogy mit tesz a kutyával. Komoly szóváltás is kialakult a kutya gazdájával, akiről fotó is készült a kocsi után kötött kutyával.

Az állat ekkor már nem mozdult, de az állatvédők szerint még élt, az alapítvány önkéntesei azonnal megkezdték a kutya állatorvosi kezelésének a szervezését.

A helyszínről azonban elment a nő, az állatvédők a gépkocsi rendszáma alapján bejelentést tettek a rendőrségen,

mire azonban a rendőrök kiértek az asszony házához, addigra a nő az udvaron elásta a kutyát.

Az esetet valaki videóra rögzítette, amit a Facebookon sokan megosztottak. A felvételen látható, ahogy az állat még liheg. A nő trágár szavakkal illeti a videó készítőjét, majd elmondja, hogy egyáltalán nem sajnálja az állatot. Személyiségi jogok miatt nem közöljük le oldalunkon a videót.

A rendőrök előállították a 68 éves balotaszállási nőt, akit gyanúsítottként hallgattak ki állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában