Amerikai elnökválasztás

5 órája

Trump választási nagygyűlést tartott New Yorkban

New York városának kiemelt rendezvényközpontjában, a világ egyik legismertebb csarnokában, a Madison Square Gardenben tartott választási gyűlést a republikánus elnökjelölt vasárnap – írja az MTI. Donald Trump volt amerikai elnök 20 ezrer ember előtt beszélt.

MW

Donald Trump volt amerikai elnök, republikánus párti elnökjelölt kampánygyűlést tart az észak-karolinai Greensboróban 2024. október 22-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Erik S. Lesser

A republikánus elnökjelölt, Donald Trump 9 nappal az elnökválasztás előtt ismertette választási programját, amelynek pontjai közül kiemelte a gazdaságra vonatkozó ígéreteit, valamint az Egyesült Államok határőrizetének megerősítését.

TRUMP, Donald
Donald Trump volt amerikai elnöknek, republikánus párti elnökjelöltnek a kampánygyűlésére érkeznek emberek a New York-i Madison Square Gardenben 2024. október 27-én. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban
Fotó: Sarah Yenesel / Forrás: MTI/EPA

Megismételte a borravaló és túlóra adómentességére vonatkozó elképzelését, valamint az idősek társadalombiztosítás alapján járó juttatásainak köztehermentességét.

Hangsúlyozta, hogy az amerikai ipar védelmében vámokat tervez bevezetni kölcsönösségi alapon, és azt is kijelentette, hogy az Egyesült Államokban gyártott járművek megvásárlására felvett hitelek törlesztése az adóból leírhatóvá válik, amennyiben elnökké választják.

Trump a migrációs válság felszámolására tett ígéretet

A volt elnök megerősítette, hogy az Egyesült Államok migrációs válságának és az illegális határátlépések következményeinek felszámolása érdekében az Egyesült Államokban illegálisan tartózkodó bűnözők kitoloncolására indít műveletet hivatalba lépése napján, valamint ismét szükségesnek mondta a halálbüntetést az amerikai állampolgárok ellen gyilkosságot elkövető illegális bevándorlók esetében.

A politikus szintén ígéretet tett a globális kihatású nemzetközi fegyveres konfliktusok lezárására, így a közel-keleti és az ukrajnai háború kezelésére. A jelenlegi, Joe Biden elnök vezette adminisztráció által lebonyolított 2021-es afganisztáni kivonulást az Egyesült Államok történetében a „legkínosabb” epizódnak mondta.

A republikánus elnökjelölt beszéde előtt több órán keresztül szólaltak fel ismert amerikai konzervatív személyiségek, köztük Mike Johnson, a képviselőház elnöke, Robert F. Kennedy korábbi demokrata párti politikus, független elnökjelölt, Elon Musk milliárdos vállalkozó, Tucker Carlson médiaszemélyiség, JD Vance alelnökjelölt, valamint Donald Trump két fia és felesége, Melania Trump.

Donald Trump kampányeseményére teljesen megtelt a 20 ezres csarnok, miközben több ezer ember rekedt az utcán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában