Botrányok

2 órája

Számos bűncselekmény és bűncselekménygyanús eset lengi körül a Tisza Pártot

Cigarettacsempészet, pénzmosás, piramisjáték, erőszakos akció is írható a tiszás tagok számlájára. Magyar Péter pártjának tagjai közt bőven akad olyan, akinek volt már dolga a rendőrséggel – hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzet.

MW

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke

Forrás: MW

Fotó: Markovics Gábor

A napokban cigarettacsempészet és pénzmosás miatt tartóztattak le a hatóságok négy személyt, köztük a Tisza Párt szolnoki koordinátorát. A Magyar Nemzet információi szerint Cs. S.-ről van szó, aki büszkén feszített Magyar Péter pártjának múltkori, az MTVA-székház előtt tartott tüntetésén is.

A Magyar Nemzet érdeklődésére a Tisza Párt az üggyel kapcsolatban közölte, a bűncselekménybe keveredő aktivistájuk „regisztrációját törölték”, és kínos magyarázkodások közepette próbálták eltolni maguktól bűncselekmény gyanújába keveredett tagtársukat, ami nem meglepő, hiszen a párt rövid működése során nem ez az első ehhez hasonló eset. 

Emlékezetes kijelentése volt Magyar Péternek, hogy a Tisza Párthoz és a Tisza Szigetekhez csakis olyan emberek csatlakozhatnak, akiket korábban nem ítéltek el szándékos bűncselekmény elkövetéséért. Ehhez képest ködösebbnél-ködösebb múltú figurák veszik körbe a szerveződést, ráadásul már a megalakulás pillanatától fogva.

Deák Boldizsár, a Tisza alapítója személyesen, illetve feleségét maga elé tolva éveken át részt vehetett egy 1200 embert megkárosító, összesen nyolcmilliárdos piramisjátékban.

Az ügy vádlottjai között volt Sájer Mária is, Magyar Péter korábbi anyósjelöltje, aki négy évet ült fegyházban. Ő volt az, aki végül felajánlotta Magyar Péternek a Deák Boldizsár által alapított Tisza Pártot, annak pénzügyi lehetőségeivel együtt. 

A Tisza Pártot azóta átvette Magyar Péter. A párt támogatására szerveződött rohamosztag a hetekben erőszakos akcióra készült. A tervükből végül szerencsésen semmi sem lett, ugyanis a rendőrség még időben kapcsolt.

Magyar Péter támogatására egy kisebb akciócsoportot, rohamosztagot szervezett az a férfi, aki a közösségi médiába egy csákánnyal a kezében jelentkezett be, majd egy felvételen közölte, szétverné a közmédia épületét az október ötödikei tüntetésen, erre buzdította a Tisza Párt többi hívét is.

A Tisza Párt ebben az esetben is gyorsan próbált megszabadulni az illetőtől, a belső csoportjaikban gyorsan elindult a kármentés. A posztokban arról írtak, hogy a csákánnyal pózoló tiszás mentális beteg, és nincs teljesen tudatában annak, mit cselekszik. 

Magyar Péter vezetése alatt a Diákhitel Központ Zrt. egy olyan céggel kötött túlárazott szerződéseket, amelynél az öccse dolgozott. A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) jelentése túlárazott szerződésekről számolt be, megemlítve a PLANB Magyarország Kft.-t. Ha valóban jogellenes szerződések születtek, akár hűtlen kezelés és hamis okirat felhasználása is felmerülhet a volt vezérigazgatóval szemben.

A baloldali politikus rossz hírének növekedéséhez a diszkóbotránya is jócskán hozzátett: még júniusban botrányosan viselkedett egy belvárosi szórakozóhelyen, és a hatóságok gyanúja szerint lopást követett el azzal, hogy elvette az egyik, az ő fiatal lányokkal való táncát videózó vendég telefonját, majd a készüléket a Dunába dobta. 

A teljes cikk ITT olvasható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában