Tévedések

3 órája

Szentirályi Alexandra: Magyar Péternek fogalma sincs Budapest működéséről (videó)

A fideszes politikus szerint Magyar Péter nincs tisztában azzal, hogy mekkora a főváros költségvetése, hogy működik a Budapesti Közlekedési Központ és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság.

MW

Szentkirályi Alexandra sajtótájékoztatója a Blaha Lujza téren 2024. május 28-án

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

Magyar Péternek fogalma sincs arról, hogyan működik Budapest – mondta a Fidesz budapesti elnöke csütörtökön a Facebookon közzétett videójában.

Szentkirályi Alexandra pontokba szedte azokat a kijelentéseket, amelyeket Magyar Péter tett az utóbbi napokban, és amelyekben szerinte a Tisza Párt vezetője téved. A fideszes politikus szerint Magyar Péter nincs tisztában azzal, hogy mekkora a főváros költségvetése, hogy működik a Budapesti Közlekedési Központ és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság. Magyar az egyik sajtónyilatkozatában azt mondta, hogy Budapest éves büdzséje körülbelül 500 milliárd forint, amire Szentkirályi Alexandra azt válaszolta: „Hát Péter, itt csak egy szerény 52 milliárd forinttal tévedtél”.

Magyar Péter csütörtökön a közmédiának nyilatkozva kijelentette, hogy Budapesttől az iparűzési adót elveszi az állam. 

Szentkirályi Alexandra erre úgy reagált, hogy Magyar Péter „cinikus stílusban kever össze alapvető fogalmakat”. Kifejtette: „az iparűzési adó a fővárosé, ez az a bevétel, ami egyébként évről-évre rekordokat dönt. Idén 303 milliárddal tervezett a főváros, és további 259 milliárddal számolhatnak a kerületek. Ezek mind a saját bevételeik.”

A Tisza Párt vezetőjének arra a kijelentésére, amely szerint azért nem ül be a pártja frakciójába a Fővárosi Közgyűlésben, mert - mint mondta - „nem tud egyszerre öt pozíciót ellátni”, a Fidesz budapesti elnöke emlékeztetett, hogy volt olyan idő, amikor „több pozícióra is alkalmasnak találta magát, és fel is vette az azok után járó fizetéseket”.

Lehet, hogy a budapestiek valóban jobban járnak azzal, hogyha nem ülsz be a Fővárosi Közgyűlésbe, láthatóan fogalmad sincs arról, hogy ott milyen munka folyik. De akkor már csak egyet szeretnék tőled kérni, hogy akkor ne kavard itt a limonádét a fővárosi ügyekben

 - zárta szavait Szentkirályi Alexandra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában