Segélyakció

2024.09.10. 19:39

Ötszáz óvodás évkezdését támogatja az E.ON

Az energiavállalat idén immár tizenharmadik alkalommal csatlakozott az Ökumenikus Segélyszervezet „Iskolakezdés együtt!” segélyakciójához és 5 millió forint értékű támogatással járult hozzá a 2000 rászoruló gyermeket tanszercsomaggal segítő programhoz. Mivel a családok kisebbekből, nagyobbakból állnak, ezért nem csak az iskolásokra, hanem a kisebb testvérekre, az óvodásokra is gondolt a vállalat.

MW

500 óvodakezdő csomaggal támogatja az E.ON Hungária Csoport a kisebbek élményteli évkezdését és az óvodai közösséghez csatlakozásukat

Forrás: Ökumenikus Segélyszevezet

Fotó: Lang Róbert

500 óvodakezdő csomaggal támogatja az E.ON Hungária Csoport a kisebbek élményteli évkezdését és az óvodai közösséghez csatlakozásukat. Az ajándékok az ország számos pontjára eljutnak, a mai napon a kaposvári gyerekek vehették át az adományt.

Az adomány egy tisztasági csomagot, továbbá kézműves- és kreatív  foglalkozáshoz használható eszközöket tartalmaz
Fotó: Lang Róbert / Forrás: Ökumenikus Segélyszervezet

Az E.ON Hungária Csoport évek óta elkötelezetten támogatja a jövő generációit. Az energiavállalat idén immár tizenharmadik alkalommal csatlakozott az Ökumenikus Segélyszervezet „Iskolakezdés együtt!” segélyakciójához és 5 millió forint értékű támogatással járult hozzá a 2000 rászoruló gyermeket tanszercsomaggal segítő programhoz. Mivel a családok kisebbekből, nagyobbakból állnak, ezért nem csak az iskolásokra, hanem a kisebb testvérekre, az óvodásokra is gondolt a vállalat. 

Az iskolakezdés segítése után további 5 millió forinttal az óvodakezdő kisgyerekek évkezdését is támogatja, fejenként 10 ezer forint értékű csomagokkal.

Az óvodakezdést segítő felajánlásból Somogy vármegyében 273 kaposvári, kastélyosdombói, kürtöspusztai, drávagárdonyi, somogyfajszi, rinyaszentkirályi, görgetegi, iharosi, iharosberényi, és lakócsai gyerek részesül. 

Az ország egyéb régióiban további 227 budapesti, orosházi, szolnoki, miskolci, boldogkőújfalui, szendrői, felsődobszai, olaszliszkai, novajidrányi, nagykinizsi, perei, zádori és vizsolyi óvodás évkezdését segíti az E.ON Hungária Csoport és az Ökumenikus Segélyszervezet, hogy az új életszakasz indulása az ő számukra is igazán örömteli lehessen.

Az adományok kaposvári átadóján, hogy még teljesebb legyen a gyermekek öröme, a szervezők egy vidám gyermekműsorral is meglepték a rendezvényen részt vevő óvodásokat. A megyeszékhelyen összesen 70 csomagot osztanak ki szeptember 6-ával kezdődően az Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári Biztos Kezdet Gyerekházába járó, illetve az intézmény látókörében lévő kaposvári családok számára. Az adomány egy tisztasági csomagot (fogkefe, fogkrém, zsebkendő, nedves törlőkendő, fésű), továbbá kézműves- és kreatív foglalkozáshoz használható eszközöket (vízfesték, színes ceruza, gyurma, zsírkréta, rajzlap), valamint óvodai ágyneműt tartalmaz.

Az iskolások mellett már nyolcadik éve az ovisoknak is segít az E.ON Hungária Csoport
Fotó: Lang Róbert / Forrás: Ökumenikus Segélyszervezet

A gyerekek első nagy megmérettetése a közösségbe lépés, amikor rövid időre el kell válniuk a szüleiktől. Az Ökumenikus Segélyszervezettel közösen nyolcadik éve támogatjuk a hátrányos helyzetű családok óvodakezdését: eddig több mint 4000 kisgyermeknek tettük örömtelibbé ezt a pillanatot. Hiszünk abban, hogy az ismerős tárgyak – a szeretettel összeállított csomagokba tett ágyneműk, fogmosópoharak és színesceruzák – biztonságot és megnyugvást adnak a kicsiknek, segítenek abban, hogy az első napok az óvodában zökkenőmentesen teljenek.

 – mondta el Varga Ivett, az akció partnere, az E.ON Hungária Csoport szóvivője a rendezvény kapcsán.

„Az Ökumenikus Segélyszervezet rászoruló családokat, gyermekeket támogató munkájának fókuszában az esélyteremtés áll. Ezt jól példázza a Kaposváron működő Biztos Kezdet Gyerekházunk, ahol az alapszolgáltatásokon túl egész évben változatos programokkal és fejlesztő foglalkozásokkal segítjük az intézmény környezetében élő rászoruló családokat. Nyáron fejlesztő táborokban foglalkoztunk a környéken élő nehéz sorsú gyerekekkel, az iskolakezdés előtt tanszercsomaggal támogattuk a nagyobbakat, most pedig az óvodásokon a sor. Stratégiai partnerünk, az E.ON Hungária Csoport támogatásának köszönhetően országszerte 500 nehéz anyagi körülmények között élő családnak a válláról tudunk terheket levenni” – hangsúlyozta Bacza Barbara, az Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári központvezetője az adományok átadásakor.

Kaposvár város nevében Borhi Zsombor alpolgármester mondott köszönetet az E.ON Hungária Csoport támogatásáért.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában