Büntetőeljárás

2024.07.05. 07:54

Magyar Péter botrányáról a nyomozás érdekében hallgat az ügyészség

Az ellenzéki politikus súlyos bűncselekmények miatt kerülhet bíróság elé.

MW

Magyar Péter, a Tisztelet és Szabadság Párt (Tisza Párt) EP-listavezetője nyilatkozik a sajtó képviselőinek a párt európai parlamenti és önkormányzati választási eredményváró rendezvényén az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választások napján Budapesten, a Roude Leiw állóhajón 2024. június 9-én

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

A büntetőeljárás eredményessége érdekében nem adható tájékoztatás a Magyar Péter botránya ügyében zajló eljárásról – közölte a Magyar Nemzet megkeresésére a Központi Nyomozó Főügyészség. A Tisza Párt alelnöke nemrégiben részegen keveredett balhéba egy belvárosi szórakozóhelyen, ahol kitépte egy férfi kezéből a mobiltelefonját, majd a Dunába dobta – emlékeztet a lap.

Az ellenzéki politikus botránya ügyében garázdaság és rongálás miatt, több feljelentést követően már aznap megindult a rendőrségi nyomozás. Az ügy végül, mivel Magyarnak mentelmi joga van, átkerült a Központi Nyomozó Főügyészségre (KNYF). Ha elegendő bizonyíték gyűlik össze, az ügyészség az EP elnökénél fogja kezdeményezni Magyar Péter mentelmi jogának a felfüggesztését.

A főügyészséget azért is kereste meg a Magyar Nemzet, mert a lap tisztázni szerette volna, hogy jelenleg milyen bűncselekmények miatt van folyamatban az eljárás, az ugyanis nem mindegy, hogy Magyart, amennyiben bíróság elé kerül, milyen cselekmény kapcsán vonják felelősségre.

A Metropolnak korábban jogi szakértők is megszólaltak, szerintük garázdaság, rongálás, lopás vagy rablás gyanúja vetődhet fel, utóbbi esetben akár éveket is kaphat az ellenzéki politikus, de minderről első körben a nyomozó hatóságnak, illetve később a bíróságnak kell döntenie.

További részletekért kattintson.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában