Falazás

2024.03.05. 10:45

Gyurcsány polgármestere segíthetett az újbudai pedofilnak menekülni

László Imre és az újbudai baloldali vezetés mindent elkövethetett, hogy eltussolja az óvodában történt fajtalankodást.

MW

László Imre és az újbudai baloldali vezetés mindent elkövethetett, hogy eltussolja az óvodában történt fajtalankodást

Forrás: Shutterstock

Fotó: HTWE

A pedofilbotrány Gyurcsány Ferenc egyik leghűségesebb szövetségese, a 77 éves László Imre által vezetett Újbudán robbant ki. Egy férfi egy óvodában fajtalankodott egy kisgyerekkel. Lehetséges, hogy a DK-s és momentumos XI. kerületi vezetés már napok óta tud az ügyről – írta az Origó.

A kerület Gyurcsány-párti vezetése mindent elkövetett, hogy a pedofilbotrányt eltussolja, a gyanú szerint azért, mert a pedofil férfi anyja vezető beosztásban dolgozik a polgármester mellett, ő a humánszolgáltatási igazgatóság vezetője

– írták.
Az újbudai önkormányzat fideszes frakcióvezetője, Szabó László szerint a momentumos alpolgármester is felelős az ügyben. A frakcióezető kiemelte, egy vizsgálóbizottság felállítására azért van szükség, hogy egyértelműen kiderüljön, kinek a felelőssége, hogy a szexuális kényszerítéssel vádolt férfi miért dolgozhatott évekig a kerület által fenntartott óvodákban.

„Én azt gondolom, hogy a köznevelésért felelős terület vezetőjeként a momentumos alpolgármesterünk, Erhardt Attila szintén felelős azért, hogy az óvónők vagy az óvodavezetők ezt nem merték jelezni.” – olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

Gyurcsány embere

A kerület vezetése korábban azt is állította, hogy korábban az érintett pedagógiai asszisztens munkájával kapcsolatban nem érkezett panasz sem az óvoda vezetéséhez, sem az önkormányzathoz. Ehhez képest a férfi már jó ideje gyanús volt a szülőknek, egy kisfiú szülei jelezték is a problémát az óvónőknek, majd az óvoda-pedagógusoknak, valamint az intézményvezetőnek.

De mivel a gyanúsított anyja az önkormányzatnál dolgozik, nem mertek fellépni ellene. Gyurcsány embere, az egykori sorozóorvos László Imre tehát mindent elkövethetett, hogy mentse a pedofil bűnözőt

– olvasható a cikkben.

A letartóztatott férfi ráadásul legalább két, az újbudai önkormányzat igazgatásában és fenntartásában álló intézmény munkavállalója is lehetett. A Magyar Nemzet értesülései szerint ugyanakkor miután az egyik óvodában panaszt tettek ellene, nem kirúgták, hanem áthelyezték a kerület másik intézményébe.

A cikk IDE KATTINTVA folytatódik!

Védelmébe vette a gyurcsányista önkormányzat a pedofil óvodai dolgozót

Az önkormányzat a Magyar Nemzetnek küldött válaszában kifejtette, döbbenetesnek és visszataszítónak tartják, hogy már egyértelműen pedofilnak nevezik az óvoda szexuális kényszerítéssel vádolt dolgozóját.

„Meggyőződésünk, hogy ezt maximum csak a rendőrségi vizsgálat lezárta, illetve jogerős bíróság döntést követően tehetik meg, nem egy névtelen bejelentést követően még a nyomozati szakaszban”

– írta a lapnak megküldött válaszában a XI. kerületi DK-s vezetésű helyhatóság, majd kiemelték, hogy az önkormányzathoz az érintett alkalmazottal kapcsolatban panasz, illetve jelzés nem érkezett az elmúlt években. Válaszukban továbbá az ártatlanság vélelmét hangsúlyozták. 

A cikk ITT folytatódik!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában