Fatum-Nyíregyháza

2019.10.01. 08:46

Gyors röplabdával készülnek

A Fatum-Nyíregyháza megtartotta szezonindító szurkolói ankétját.

Fotó: Dodó Ferenc

A szurkolói összejövetelen Kósa Árpád kabinetvezető kezdésként elmondta, hogy az eddigieknél is több csapat küzd a négy közé jutásért, így az elsődleges cél az lehet, hogy jussunk be a négy közé, majd utána lehet meghatározni további célokat.

Összetartó társaság

A kupagyőztes és Extraliga-ezüstérmes csapat vezetőedzője, Hollósy László bemutatta a játékoskeretet (a Puerto Ricó-i Victora Pilar a válogatottbéli kötelezettségei miatt nem volt jelen), és kifejtette, gyors röplabdát szeretne látni az együttestől.

– Addig szabad nyújtózkodni, ameddig a takarónk ér, de a lehetőségeinkhez képest a maximumot sikerült kihozni ezen a nyáron – fogalmazott a tréner. – Örülök, hogy egy nagyon jó szellemiségű csapat kezd összeérni. Azt látom ebben a tizenkét lányban, hogy nagyon segítik egymást, pozitív a légkör, nincs negatív erő a térben. Azon dolgozunk sokat, hogy ez a szellem megmaradjon. Agresszív és gyors röplabdát szeretnénk játszani, minél kisebb hibaszázalékkal, és ígérhetem, mindig harcolni fogunk az utolsó pontig.

Igazoltak volna még magyart

A vezetőedző elmondta, sokat dolgoztak azon, hogy további meghatározó magyar játékossal erősítsék meg a keretet, ám az egyik jelölt visszavonult, a másik továbbra is külföldön képzelte el a karrierjét.

A magyar játékosokra már csak azért is óriási szükség lesz az előttünk álló idényben, mert az új szabályok szerint egyszerre két magyar játékosnak a pályán kell lennie, és mivel a román szövetség továbbra sem együttműködő, Varga Eliza (a sportban) nem számít magyarnak.

A Fatum-Nyíregyháza október 12-én a haladás vendégeként játssza az első bajnokiját, hazai pályán először október 19-én lép pályára az MTK ellen.

Fatum-Nyíregyháza

Játékoskeret: Genesis Francesco, Barbora Koseková, Lászlop Alexandra, Olena Limareva-Flink, Molly Lohman, Victoria Pilar, Pintér Andrea, Szabó Lili, Tóth Dalma, Tóth Fruzsina, Ralica Vaszileva, Varga Elizabet-Lenke.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!