3000 forintot loptak

2019.12.20. 09:35

Az ügyészség előállítja a templomi perselytolvajokat

A Nyíregyházi Járási Ügyészség 72 órán belül a bíróság elé állítja azt a két elkövetőt, akik 2019. december 17-én délután az egyik Nyíregyháza belvárosában lévő templom adománygyűjtő perselyét fosztották ki.

Forrás: Illusztráció / wikipédia

A középkorú férfi és élettársa kedden a nyíregyházi karácsonyi vásárban italozott, szórakozott, majd amikor elfogyott a pénzük elhatározták, hogy betérnek a templomba.

Ott észrevették az asztalra kihelyezett, leragasztott adománygyűjtő dobozt, és azt magukhoz véve beültek egy padba. A férfi a papírdoboz tetején lévő ragasztó szalagot beszakítva közel 3.000 forintot vett magához, miközben élettársa testével takarta őt.

Mikor a perselyt hátrahagyva távoztak a templomból, a bűncselekményt észlelő templomi alkalmazott értesítette a rendőrséget, akik a két elkövetőt perceken belül a belvárosban elfogták, így az ellopott pénz is lefoglalásra került, miután azt nem volt alkalmuk elkölteni.

Az adomány eltulajdonítása – különösen az adventi időszakban – erkölcsileg olyan mélyen elítélendő cselekmény, amely miatt az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását tartja elfogadhatónak a két többszörösen büntetett előéletű elkövetővel szemben, ezért börtönbüntetés kiszabására tesz indítványt a Járásbíróságon.

- Dr. Borsodi-Buss Emese, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!