2013.10.16. 07:46
Ön milyen kenyeret szokott vásárolni?
Ezúttal arról kérdeztük olvasóinkat, milyen kenyeret szoktak vásárolni.
Ezúttal arról kérdeztük olvasóinkat, milyen kenyeret szoktak vásárolni.Ferenczi Ferencné az árra és a minőségre is figyel. – Vannak üzletek, amelyek zárás előtt féláron kínálják a pékárukat. Így nem szárad rajtuk, és a vásárlók is jól járnak. A családom kedvence a kilós félbarna kenyér. Nagyon finom, és napokig friss marad – mesélte.
Király Andrásné szerint nincs összefüggés a pékáruk ára és minősége között. – A nagyáruházakban kapható saját márkás kenyerek is nagyon frissek és finomak. Tegnap 10 forintért sikerült kiflit vennem. Megbízható sütődét kell választani, ez a lényeg, na és persze az ár... – válaszolta.
Balogh Miklósné kedvence a félbarna kenyér. – Általában szeletelt 75 dekás kiszerelésben vásárolom, a rozscipók és az úgynevezett kocka kenyerek nem ízlenek, ráadásul drágák is – mondta.
– A mindennapi kenyerünk, amit a pékek éjjelente sütnek, valóságos kincs, amit meg kell becsülnünk! Az életet jelképezi, nem tudnánk meglenni nélküle, ezért ha kicsi, ha nagy, ha friss, ha szikkadt, ha fehér, ha barna, értékeljük a kenyeret! – figyelmeztetett Póta József.
– Éppen tegnap beszélgettem a hittan tanárommal erről, ő a rozsos-magvas kenyeret szereti. Én ellenkezőleg, a fehéret, jó frissen, ropogósan! – válaszolta Tanicsár Izabella. – Nálunk anya vásárol, amilyet jónak lát. Én inkább a zsemlére szavazok, remek szendvicset tudok készíteni belőle – büszkélkedett Tóth Ivett.
Ferenczi Ferencné: Zárás előtt féláron kínálják a pékárukat.
Király Andrásné: Az olcsó kenyerek is finomak.
Balogh Miklósné: Az én kedvencem a félbarna kenyér.
Póta József: Bármilyen is, kincset ér a mindennapi kenyerünk!
Tanicsár Izabella: A fehér, friss, ropogós kenyeret szeretem.
Tóth Ivett: Én inkább a zsemlére szavazok.
KM-PI