a mindent eldöntő

2020.10.09. 08:51

November 12-én Izland ellen harcolhatjuk ki az Eb-részvételt

A románokat 2–1-re legyőző Izlandot fogadja november 12-én a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokságon való részvételért.

A reykjavíki mérkőzésen a szigetországiak mindkét gólját Gylfi Sigurdsson szerezte az első félidőben, a vendégek a térfélcserét követően csak szépíteni tudtak büntetőből.

Korábban az Eb-pótselejtezők oda-visszavágós párharcok voltak – a magyar csapat a négy évvel ezelőtti tornára a norvégok legyőzésével jutott ki –, azonban a Nemzetek Ligája bevezetésével ennek rendszerét megváltoztatták, így ezúttal két egymeccses párharcot kell nyerni a részvétel kiharcolásához. Az új sorozat végeredménye alapján divíziónként az a legjobb négy válogatott került a 16 csapatos mezőnybe, amely nem jutott ki a selejtezőkről. Mivel az élvonalat jelentő A osztályból csupán egyetlen gárda, az izlandi maradt le az Eb-ről, így azt három C divíziós gárdával, köztük a magyarral töltötték fel.

A pótselejtező elődöntőit és fináléit is márciusban rendezték volna, de a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani, így

az elődöntőket végül csütörtökön pótolják,

a finálékra pedig november 12-én kerül sor.

Az Európa-bajnokságnak 2021. június 11. és július 11. között Amszterdam, Baku, Bilbao, Bukarest, Budapest, Koppenhága, Dublin, Glasgow, London, München, Róma és Szentpétervár ad otthont. A magyar fővárosban három csoportmérkőzés és egy nyolcaddöntő lesz.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában